ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 12 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

Στις 29 Μαρτίου του 2024, δικάζονται οι 12 σύντροφοι/ισσες που συνελήφθησαν κατά την τρίτη αστυνομική εισβολή στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη στις 23/8/2020, με την κατηγορία της παράνομης παρέμβασης – φθοράς σε μνημείο, όπως το κράτος ονομάζει την επί 6 χρόνια προσπάθεια των αγωνιστών για ανοικοδόμηση του κτηρίου μετά την εμπρηστική επίθεση, υπό την ανοχή και κάλυψη της αστυνομίας, των φασιστών κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία το 2018 καθώς και με την κατηγορία της απείθειας, για το γεγονός ότι αντανακλαστικά ανέβηκαν στη σκεπή του κτηρίου. Κατά την διάρκεια της εισβολής, η αστυνομία με τη βοήθεια φορτηγού άρπαξε για δεύτερη φορά εργαλεία και υλικά απολύτως απαραίτητα για την ανακατασκευή της σκεπής, όπως είχε κάνει και ένα μήνα πριν όταν εισέβαλε στον χώρο της κατάληψης μαζί με υπαλλήλους της εφορίας νεοτέρων μνημείων.
Το συγκεκριμένο χτύπημα αποτελεί συνέχεια της πάγιας πρακτικής στοχοποίησης και καταστολής, από την πλευρά του κράτους, των δομών του αναρχικού και αυτοοργανωμένου συλλογικού αγώνα, και μιας απόπειρας τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων υποκειμένων. Κράτος και αφεντικά, σε συνεργασία με παρακρατικές- φασιστικές ομάδες, επιχειρούν διαχρονικά τον αφανισμό κάθε πυρήνα κοινωνικής και ταξικής αντίστασης, με σκοπό τον παραδειγματισμό και εν τέλει την ακώλυτη επέλαση της καπιταλιστικής και κρατικής εκμετάλλευσης και βαρβαρότητας, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει οξυνθεί, επιφέροντας μαζί της και την αντίστοιχη όξυνση των κατασταλτικών επιχειρήσεων. Το εν λόγω δικαστήριο είναι το τρίτο σε μια σειρά διώξεων εναντίον των συντρόφων/ισσών, με τις προηγούμενες δικαστηριακές αποφάσεις να αποφαίνονται αθωωτικά. Μάλιστα η κατηγορία περί καταστροφής κτιρίου πολιτιστικής κληρονομιάς ήδη από το δεύτερο δικαστήριο έπεσε στο κενό. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της Libertatia, αλλά και όλος εκείνος ο κόσμος που στήριξε τα καλέσματα αλληλεγγύης, σήκωσαν το βάρος της ανοικοδόμησης, αντιμετώπισαν πλήθος εμποδίων και σήμερα έχουν προχωρήσει σημαντικά την ανοικοδόμηση της κατάληψης, γεγονός που αποτελεί σαφή νίκη για το αναρχικό κίνημα και για τον κόσμο του αγώνα, αναδεικνύοντας πόσα μπορούμε να επιτύχουμε με όπλα μας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη.
Στις 29 Μαρτίου, οι συλληφθέντες από την εισβολή του Αυγούστου του 2020 θα βρεθούν στα δικαστήρια για να υπερασπιστούν την επιλογή τους να ανοικοδομήσουν το πυρπολημένο κτίριο της κατάληψης, να αποδείξουν στην πράξη ότι ο κόσμος του αγώνα, οι αναρχικοί, οι
καταληψίες δεν παραδίνονται. Μάχονται και κερδίζουν.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 12 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ