ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Η πρόσφατη, προδιαγεγραμμένη, δολοφονία τουλάχιστον 79 ανθρώπων στα ανοιχτά της Πύλου (μέχρι τώρα εντοπισμένων), αναδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο της ουσία της κρατικής και ευρωπαϊκής μηχανής θανάτου, εξαθλίωσης, φτωχοποίησης και εκμετάλλευσης. Τα κλειστά σύνορα, οι φράχτες, οι επαναπροωθήσεις προοικονομούν αντίστοιχα εγκλήματα και δεν είναι παρά το απότοκο των ευρωπαϊκών ολοκληρωτικών πολιτικών που αναπτύσσουν δολοφονικές στρατηγικές απέναντι στους πιο αδύναμους και κατατρεγμένους. Πολιτικές που επιχειρούν να εδραιώσουν τη φυσική και ηθική εξόντωση προσφύγων και μεταναστών συνοδευόμενες από μισαλλόδοξες αφηγήσεις που στοχεύουν στην τόνωση του εθνικισμού και του ευρωπαϊκού ιδεώδους που καταρρέει. Με πρόσχημα την ασφάλεια, η αποκτήνωση , εργαλείο στα χέρια του βάρβαρου κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος, στοχεύει στον περαιτέρω κατακερματισμό μέσα από την νομιμοποίηση της περιθωριοποίησης, του αποκλεισμού και της εξόντωσης ολόκληρων κοινωνικών ομάδων και στην ενίσχυση της αντίληψης πως υπάρχουν ζωές που δεν αξίζουν, σκορπίζοντας νεκρά κορμιά σε τρένα, εργοτάξια και θάλασσες.
Για τους μετανάστες και πρόσφυγες  που καταφέρνουν να επιβιώσουν στο πέρασμά τους από υδάτινα και χερσαία σύνορα, από την FRONTEX, το ελληνικό λιμενικό και τους συνοριοφύλακες, η πολιτισμένη Δύση επιφυλάσσει ένα νέο γύρο εξόντωσης, φυλακίζοντάς στους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, εγκλωβίζοντας τις ζωές τους σε ένα διαρκές καθεστώς εξαίρεσης. Ορατοί όταν ο καπιταλισμός αναζητά φθηνά εργατικά χέρα, αόρατοι και αφανείς μπροστά στη διεκδίκηση αξιοπρεπών όρων εργασίας και διαβίωσης. Η μετατόπιση της ευθύνης αποκλειστικά στους διακινητές που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των εκτοπισμένων, δεν αποτελεί παρά το αφήγημα μέσω του οποίου επιχειρείται το ξέπλυμα του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε. σχετικά με τη δολοφονική μηχανή της Ευρώπης-Φρούριο και των ευθυνών που φέρει η Δύση. Γιατί τα παγκόσμια πολιτικά και οικονομικά αφεντικά, δεκαετίες τώρα, έχουν εξαπολύσει μία ανηλεή επίθεση απέναντι στην καπιταλιστική περιφέρεια, μέσα από πολέμους, στρατιωτικές επιχειρήσεις και την επιβολή ολοκληρωτικών καθεστώτων με στόχο των έλεγχο ολόκληρων περιοχών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και την εκμετάλλευση ολόκληρων πληθυσμών και είναι αυτά που ευθύνονται για τις συνθήκες που οδηγούν τους ανθρώπους να φεύγουν από τους τόπους τους.
Από τη μεριά μας η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα. Η κοινή συμπόρευση μεταξύ των καταπιεσμένων, ντόπιων και μεταναστών, προσφύγων, στο δρόμο του αντικρατικού και αντικαπιταλιστικού αγώνα αποτελεί το όπλο μας ενάντια στους καταπιεστές και εκμεταλλευτές μας. Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε από κοινού για την ανατροπή του βάρβαρου κόσμου της εξουσίας για μία κοινωνία Ελευθερίας, Ισότητας και Αλληλεγγύης.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ &ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
 ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ
Τετάρτη 21 Ιουνίου, 19.30, ΗΣΑΠ Πετραλώνων
αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια
Αριστοβούλου&Πυλάδου, Κάτω Πετράλωνα