Να υπερασπιστούμε τους λόφους, τα πάρκα, τις πλατείες, τις γειτονιές μας από τα καταστροφικά σχέδια κράτους, δήμου και ιδιωτικών εταιριών

Οι δημόσιοι και ελεύθεροι χώροι, οι πλατείες και οι δρόμοι, τα πάρκα και οι λόφοι στις γειτονιές μας, μέσα σε μία συνολική επίθεση που πραγματοποιεί το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα σε όλα τα πεδία της κοινωνικής καθημερινότητας, βρίσκονται στο στόχαστρο των κρατικών πολιτικών. Όσο βαθαίνει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός οξύνεται και η ανάγκη για επέκταση των πεδίων που έχει υπό την κυριαρχία της η εξουσία. Έτσι επιχειρούν να διευρύνουν τον έλεγχο σε κάθε χώρο που αναπτύσσεται η ανθρώπινη δραστηριότητα στοχεύοντας στην πλήρη ηγεμονία των αντικοινωνικών αρχών και αξιών του κράτους και του κεφαλαίου πάνω στις ζωές μας. Οι γειτονιές μας και οι πόλεις βρίσκονται σε μια συνεχόμενη απειλή εξευγενισμού ώστε “καθαρές” και “αποστειρωμένες” -στις περισσότερες περιπτώσεις έχοντας προηγουμένως εγκαταλειφθεί πλήρως από τους δημόσιους φορείς στοχεύοντας στην αποκοινωνικοποίησή τους- να παραδοθούν στις αδηφάγες ορέξεις του κεφαλαίου, που παρουσιάζεται ως ευεργέτης που θα επιλύσει το πρόβλημα, προκειμένου να μετατραπούν σε ιδιωτικούς χώρους αναψυχής, κυκλοφορίας εμπορευμάτων και πεδία κερδοσκοπίας.

Από την πλατεία Εξαρχείων και το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, από το λόφο του Στρέφη μέχρι το πάρκο Δρακόπουλου, από το λόφο του Φιλοπάππου μέχρι την Ακαδημία Πλάτωνος, όλα τα πάρκα, οι πλατείες, οι λόφοι των γειτονιών μας επιχειρείται να λεηλατηθούν, περιφραχθούν, εμπορευματοποιηθούν μέσα από ένα συντονισμένο και επιθετικό σχέδιο ανάπλασης που είναι ενάντια στις ανάγκες των πληβειακών στρωμάτων της κοινωνίας αφού στοχεύει στη μετατροπή της φυσιογνωμίας των γειτονιών ειδικά του κέντρου της πόλης σε ζώνες κατανάλωσης, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό των κατοίκων, τον περιορισμό της πρόσβασής τους στους δημόσιους χώρους και στην εξαφάνιση κάθε πεδίου που θα μπορούσε να αποτελέσει μήτρα κοινωνικών και πολιτικών διεργασιών αμφισβήτησης του υπάρχοντος εξουσιαστικού συμπλέγματος κράτους και κεφαλαίου. Και για να το επιτύχουν αυτό τοποθετούν στρατούς κατοχής που περιφρουρούν λαμαρίνες, εξαπολύουν όλων των ειδών τους μπάτσους σε πάρκα, λόφους και πλατείες, επιτίθονται με αγριότητα στους συγκεντρωμένους, προσαγάγουν και συλλαμβάνουν.

Απέναντι σε όλα αυτά όμως στέκεται με πείσμα ο κόσμος του αγώνα. Από τη συνεχή επαγρύπνηση και τις περιφρουρήσεις στην πλατεία Εξαρχείων, στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, στο λόφο του Στρέφη, από τις μαζικές διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις, τις πορείες και τις συνεχείς παρεμβάσεις σε όσους τόπους έχει επιχειρηθεί να εφαρμοστούν τα καταστροφικά τους σχέδια. Και οι αντιστάσεις μπορούν να μπλοκάρουν τους σχεδιασμούς τους! Με τη συνεχή αφύπνιση και την αλληλεγγύη, με τη διατήρηση των σταθερών θέσεων μάχης, ενάντια στη διαμεσολάβηση και της ανάθεση, με το δυνάμωμα των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Δημιουργούμε αναχώματα σε κάθε σημείο που εκδηλώνεται η κρατική και καπιταλιστική επιθετικότητα. Απέναντι στο εφιαλτικό παρόν και μέλλον που επιβάλλει ένα πολιτικοοικονομικό σύστημα σε σήψη, μοναδική διέξοδος είναι ο συλλογικός αγώνας για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΤΑ ΠΑΡΚΑ, ΟΙ ΛΟΦΟΙ, ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ, 17.30, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα