13 Νοεμβρίου 2023

ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/ΕΙΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου έχει οριστεί η δίκη των συλληφθέντων από την αντικρατική-αντιφασιστική κινητοποίηση στο Γαλάτσι την 1η Νοεμβρίου 2020 που δέχτηκε την ακραία σε βιαιότητα κατασταλτική επίθεση από διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ. Το αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής ήταν ο τραυματισμός πολλών διαδηλωτών, η σύλληψη 12 εξ αυτών ανάμεσά τους και των πιο σοβαρά τραυματιών (με ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια) και ένα βαρύ, ολότελα στημένο κατηγορητήριο σε βάρος τους.

Την ημέρα εκείνη με πρωτοβουλία της “αντιφασιστικής- αντιεξουσιαστικής συνέλευσης Ν. Ηρακλείου- Ν. Ιωνίας” είχε καλεστεί συγκέντρωση και διαδήλωση στο Ν. Ηράκλειο απέναντι στα φασιστικά τάγματα εφόδου που θα επιχειρούσαν να βγουν στο δημόσιο χώρο με αφορμή την επέτειο της εκτέλεσης των 2 φασιστών τον Νοέμβρη του 2013. Από το προηγούμενο βράδυ το κράτος είχε απαγορεύσει τη συγκέντρωση με βάση τον χουντικής εμπνεύσεως νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων και η πλατεία Ν. Ηρακλείου την ημέρα της κινητοποίησης ήταν κατειλημμένη από τις δυνάμεις των ΜΑΤ από νωρίς το μεσημέρι. Τα αντιφασιστικά καλέσματα ανανεώθηκαν για τον σταθμό της Ν. Ιωνίας, όπου και εκεί οι πρώτοι σύντροφοι και συντρόφισσες που έφτασαν διώχθηκαν από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις. Έτσι, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η αντιφασιστική κινητοποίηση, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο Γαλάτσι, πορεύτηκε στους δρόμους της περιοχής και κατέληξε στην πλατεία του Αγ. Ανδρέα. Λίγα λεπτά μετά την είσοδο της διαδήλωσης στην πλατεία, εμφανίστηκαν διμοιρίες ΜΑΤ εν πλήρει εξαρτύσει και δυνάμεις ΟΠΚΕ, περικύκλωσαν τους διαδηλωτές εγκλωβίζοντάς τους σε ένα σημείο – ανάμεσα σε παρτέρια, τραπέζια και καρέκλες καφετεριών και άλλους ανθρώπους που κάθονταν εκεί – και εξαπέλυσαν μια μανιώδη επίθεση με χημικά και ξύλο αδιακρίτως, σαρώνοντας όποιον και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και αδιαφορώντας εντελώς όχι μόνο για την σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών αλλά και των εγκλωβισμένων μαζί τους θαμώνων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οικογένειες με μικρά παιδιά. Συνέχεια αυτής της επίθεσης ήταν η σύλληψη 12 διαδηλωτών και ενός κατοίκου της περιοχής που προσπάθησε να καταγράψει στο κινητό του την επίθεση, ο βασανισμός συντρόφου μετά την σύλληψή του με παρατεταμένο σφίξιμο των χεριών του από χειροπέδες, η λεκτική βία και οι απειλές, οι άθλιες συνθήκες μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία και η απόδοση ενός βαρύτατου και στημένου κατηγορητηρίου βάσει του οποίου παραπέμφθηκαν σε δίκη. Να αναφέρουμε εδώ πως για τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ που προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς σε τέσσερις από τους διαδηλωτές και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια καθώς και για το βασανισμό του συντρόφου κατά τη σύλληψή του από τους ίδιους, έχει κατατεθεί μήνυση, για την οποία αναμένεται ο ορισμός δικασίμου.

Η κινητοποίηση – που εδώ και χρόνια διοργανώνεται στο Ν. Ηράκλειο αυτή τη μέρα – αναρχικών και αντιφασιστών ενάντια στην προσπάθεια επανεμφάνισης στο δημόσιο πεδίο των παρακρατικών φασιστικών-ναζιστικών ταγμάτων εφόδου και η βούλησή τους να βγουν στο δρόμο παρά τις απαγορεύσεις την 1η Νοέμβρη 2020, ένα μήνα μετά την ημέρα της πρωτόδικης απόφασης για τη Χ.Α με την μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων στην Λ. Αλεξάνδρας και τις συγκρούσεις με τους ένστολους δολοφόνους της αστυνομίας, αντιμετωπίστηκε με μηδενική ανοχή από το κράτος σε μια προσπάθεια τόσο προώθησης της θεωρίας των δύο άκρων και εξίσωσης του αντιφασιστικού κοινωνικού κινήματος με τις παρακρατικές εγκληματικές συμμορίες και κατοχύρωσης του ίδιου ως μοναδικού εγγυητή της κοινωνικής ομαλότητας και ασφάλειας, όσο και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται. Το ίδιο άλλωστε έγινε και στην φετινή 1η Νοέμβρη με την απαγόρευση από το κράτος σε όλη την Αττική των αντιφασιστικών διαδηλώσεων για τη ματαίωση της πανευρωπαϊκής νεοναζιστικής σύναξης και την κατοχή της πόλης από τα σώματα ασφαλείας. Η απαγόρευση αυτή νικήθηκε στο δρόμο με μαζικές συγκεντρώσεις αναρχικών και αντιφασιστών ενώ τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου είχε προηγηθεί αντιφασιστική, αντικρατική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης για την επίθεση στο αναρχικο/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια.

Διανύουμε μια περίοδο που κράτος και κεφάλαιο εξαπολύουν μία άνευ προηγουμένου συντονισμένη επίθεση στην κοινωνία και στον κόσμο που αγωνίζεται. Η φρίκη της εκμετάλλευσης, των αποκλεισμών, της φτώχιας και της εξαθλίωσης, της λεηλασίας της φύσης, των πολέμων και του θανάτου είναι πια ένα επιβεβλημένο καθεστώς στην καθημερινότητα των από τα κάτω. Οι δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα χερσαία και υδάτινα σύνορα – με κορυφαίο παράδειγμα το ναυάγιο στην Πύλο και τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων – και ο εγκλεισμός τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι σφαίρες σε όσους θεωρούνται περισσευούμενοι πληθυσμοί, όπως στις πρόσφατες δολοφονίες των Ρομά Κ. Φραγκούλη και Ν. Σαμπάνη, οι βασανισμοί και οι βιασμοί μέσα στα αστυνομικά τμήματα, το ξέπλυμα βιαστών και παιδοβιαστών και η συγκάλυψη κυκλωμάτων πορνείας και trafficking, οι δολοφονίες εργατών στα εργασιακά κάτεργα συνοδεύονται από την ένταση της κρατικής καταστολής με την περιστολή των διαδηλώσεων και την άγρια επίθεση των κρατικών δολοφόνων της αστυνομίας με ξύλο, χημικά και συλλήψεις όσων αντιστέκονται, τις εκκενώσεις καταλήψεων και τις διώξεις αγωνιστών, την παρανομοποίηση του όπλου της απεργίας προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις και να εμπεδωθεί από την κοινωνία το ζοφερό αυτό καθεστώς.

Μέσα σε αυτή την περίοδο, και ενώ από τα πάνω διαχέονται και καλλιεργούνται ο εθνικισμός, το ρατσιστικό μίσος, η μισαλλοδοξία και η πατριαρχία και ο κοινωνικός εκφασισμός αφυπνίζοντας τα πιο συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας και το κράτος επιχειρεί να ξεπλύνει τους νεοναζί στη δίκη- σε δεύτερο βαθμό- της Χ.Α., διάφορα παρακρατικά φασιστικά-ναζιστικά μορφώματα βρίσκουν έδαφος και επιχειρούν να βγουν στο δημόσιο πεδίο και ταυτόχρονα οι συμμορίες τους, όπως ισχύει διαχρονικά, συμβάλλουν στους σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου χτυπώντας εκεί που τους υποδεικνύουν. Από τον Έβρο όπου κυνηγοί κεφαλών καταδιώκουν και απαγάγουν μετανάστες μέχρι τις πόλεις στις γειτονίες όπου παρακρατικές συμμορίες δρουν και πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αγωνιστών και χώρων του αγώνα, όπως η ρατσιστική δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σιράζ Σαφτάρ, η δολοφονική επίθεση αντιφασίστα έξω από το σπίτι του στο Γκύζη, επιθέσεις σε στέκια και καταλήψεις, σε πλατείες και σχολεία.

Ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και τον φασισμό που επιβάλουν την τρομοκρατία και την καταστολή, την εκμετάλλευση, την εξαθλίωση την καταστροφή και τον θάνατο στους από τα κάτω, ως αναρχικοί προτάσσουμε την κοινωνική, ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη και τον διαρκή αγώνα για το γκρέμισμα αυτού του σάπιου και χρεοκοπημένου συστήματος της κρίσης και των πολεμικών συρράξεων, προτάσσουμε τον αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 12 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ THN 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, 09:00 π.μ., Ευελπίδων Κτίριο 12 (Αίθουσα 4)

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια