Την Πέμπτη 3 Μαρτίου και την Παρασκευή 4 Μαρτίου μοιράστηκε στα σχολεία των περιοχών μας το 5ο τεύχος της "ΚΟΠΑΝΑΣ" το οποίο έχει ως θέμα τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης

εδώ θα το βρείτε σε pdf


Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι

Δεν φθάνει απλώς να λένε ψέματα, δεν αρκεί να κάνουν το άσπρο μαύρο τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης κάνουν κάτι παραπάνω. Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των κυρίαρχων και φυσικά και τα δικά τους, παρουσιάζουν την «πραγματικότητα» όπως την θέλουν ή αν δεν μπορούν να την αλλοιώσουν παρουσιάζουν μια άλλη πραγματικότητα την οποία κατασκευάζουν σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους. Θέλουν να μας πείσουν πως αν κάτι δεν το δείξει η τηλεόραση, δεν το γράψουν οι εφημερίδες, δεν το πει το ραδιόφωνο δεν έχει γίνει ποτέ. Το κράτος και το κεφαλαίο μέσω των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης και Αποβλάκωσης τρομοκρατούν, παραπληροφορούν, αποπροσανατολίζουν ολόκληρη την κοινωνία με σκοπό να την ελέγξουν και να συνεχίσουν να την καταπιέζουν ώστε να μπορούν να την εκμεταλλεύονται και να μην απειληθούν ποτέ τα προνόμια τους.

Οι δημοσιογράφοι ως έμμισθα παπαγαλάκια του κάθε μεγαλοεπιχειρηματία από την μια προσπαθούν να εξωραΐσουν και να παρουσιάσουν ως μονόδρομο τις επιλογές των κυβερνώντων και να μας πείσουν πως ότι γίνεται είναι για το κοινό καλό ενώ από την άλλη ρίχνουν λάσπη σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση και στέκονται εμπόδιο στα σχέδια των κυρίαρχων.

Απέναντι και ενάντια σε όλους αυτούς τους μηχανισμούς που μας θέλουν άβουλα και πειθήνια όργανα ας βγούμε στο δρόμο παύοντας να είμαστε απλοί παρατηρητές της ίδιας μας της ζωής. 

Ας αντιτάξουμε την αμφισβήτηση, την κριτική σκέψη, την άμεση επικοινωνία ενάντια στη διαμεσολάβηση και ας εκφράσουμε την οργή μας ενάντια σε ότι μας καταπιέζει δημιουργώντας την πραγματικότητα που θέλουμε.

Η ζωή δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις στο δρόμο γεννιούνται οι συνειδήσεις