Τρίτη 7 Απριλίου

14.00: Νωρίς το μεσημέρι η κατάληψη δέχεται επίσκεψη από έναν υπεύθυνο του Ιπποκράτειου, μαζί με τον υπεύθυνο της ασφάλειας του νοσοκομείου. Ισχυρίζονται ότι είναι ιδιοκτησία τους ο χώρος*, ότι δεν έχει πάρει κανείς άδεια για την κατάληψη (!) και απειλούν ότι θα καλέσουν την αστυνομία, όπως και γίνεται. Μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώνονται δεκάδες κάτοικοι στο χώρο, ενώ οι υπεύθυνοι του Ιπποκράτειου μαζί με το περιλοπικό που φθάνει στο σημείο αναχωρούν, προφανώς για το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ήρεμη, οι υπεύθυνοι του Ιπποκράτειου δεν επέστρεψαν ξανά, ενώ δεκάδες κάτοικοι και γείτονες περιφρουρούν το χώρο.

Για το απόγευμα είναι προγραμματισμένη λαϊκή συνέλευση, στις 7.

* είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο τύποι -εκπρόσωποι των ιδιοκτητών κατά τα λόγια τους- όταν εμφανίστηκαν το πρωί έψαχναν τα γύρω σπίτια για να δουν ποιο είναι το δικό τους (η… ιδιοκτησία τους δηλαδή!). Όταν γείτονες τους προέτρεψαν, εφόσον είναι ιδιοκτήτες, να ανοίξουν την εξώπορτα με τα κλειδιά τους, κανένα απ’ όσα είχαν μαζί τους δεν ήταν το σωστό! Και φυσικά, από τους καταληψίες δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στην κλειδαριά της αυλόπορτας!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος του Ιπποκράτειου, έχει κάνει πρωταρχικό του μέλημα τους τελευταίους μήνες την ενασχόληση με τα κληροδοτήματα του νοσοκομείου.

Βέβαια, τα δεκάδες ληγμένα εμβόλια που βρέθηκαν στον εγκαταλελειμμένο χώρο σκιαγραφούν τις προτεραιότητες των ιθυνόντων στο χώρο της υγείας. Και μετά μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για υγειονομική περίθαλψη…

Κυριακή 5 Απριλίου

11.30 μ.μ.: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης με τη συμμετοχή πάρα πολύ κόσμου, μεταξύ αυτών και, αναπάντεχα, πολλών γειτόνων της κατάληψης.

18.30: Συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή το γλέντι στο χώρο της κατάληψης. Πάρα πολύς κόσμος έχει περάσει από νωρίς το μεσημέρι.

Σάββατο 4 Απριλίου

13.30: Σήμερα το μεσημέρι η λαϊκή συνέλευση κατοίκων του Κουκακίου, των Πετραλώνων και του Θησείου κατέλαβε το πρώην ΠΙΚΠΑ, στα Άνω Πετράλωνα, στη συνοικία των «πέτρινων».

Η κατάληψη του συγκεκριμένου οικήματος και η δημιουργία ενός ανοιχτού κοινωνικού χώρου στις γειτονιές μας αποτέλεσε προϊόν προεργασίας στις λαϊκές συνελεύσεις που έλαβαν χώρα τους δύο προηγούμενους μήνες στις γειτονιές μας.


21.0ο: Αποφασίστηκε αύριο το μεσημέρι μετά τις 1 να γίνει στο χώρο γλέντι, ως μία πρώτη κίνηση γνωριμίας με τους γείτονες αλλά και ανοίγματος της κατάληψης. Την Δευτέρα 6 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση της συλλογικότητας συνέλευση για την υγεία, σε μία προοπτική δημιουργίας και λειτουργίας κοινωνικού ιατρείου στο χώρο της κατάληψης.

Η νέα λαϊκή συνέλευση ορίστηκε για την Τρίτη 7 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα.

Άμεσα ξεκίνησαν οι εργασίες τόσο στην αυλή όσο και στον εσωτερικό χώρο, ενώ σε γενικές γραμμές το οίκημα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι γείτονες έδειξαν ενδιαφέρον για την κίνηση, τα θετικά σχόλια ήταν αρκετά, ενώ κάποιοι βοήθησαν και στις εργασίες.

Κάποια ώρα αργότερα πλησίασαν σε απόσταση και κάποια περιπολικά, με τους μπάτσους να μεταφέρουν στους ασυρμάτους ότι αυτοί που έκαναν την κατάληψη «είναι κάτι μαθητές στους οποίους έχουν παρεισφρήσει νεαροί με σακίδια στην πλάτη»!!!

Η λαϊκή συνέλευση καλεί σε μία πρώτη ανοιχτή συνέλευση στο χώρο της κατάληψης στις 7 το απόγευμα.