Στις 8 Σεπτέμβρη ξέσπασε φωτιά στο κολαστήριο της Μόριας, στη Λέσβο, όπου, εδώ και πέντε χρόνια, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, γυναίκες, άντρες και παιδιά, εκτοπισμένοι, εξαιτίας της όξυνσης των πολεμικών και οικονομικών συγκρούσεων στην καπιταλιστική περιφέρεια από τα ισχυρά κράτη της Δύσης, στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες για την ανθρώπινη επιβίωση και αξιοπρέπεια, αποκλεισμένοι από τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά της σίτισης, της στέγασης και της υγείας.

Η βαρβαρότητα της κυριαρχίας διατρανώνεται ακόμα και τη στιγμή της φωτιάς, αφού η διαχείρισή της γίνεται με κατασταλτικούς όρους, απαγορεύοντας στους κυνηγημένους να μπουν στην πόλη της Μυτιλήνης για να γλιτώσουν, κάνοντας αστυνομικά μπλόκα και ρίχνοντάς τους δακρυγόνα. Ενώ, στο ειδεχθές έργο τους συνδράμουν και τα παρακρατικά τους δεκανίκια, φασίστες και νεοναζί, που προσπαθούν να εμποδίσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να βγουν από το φλεγόμενο στρατόπεδο.

Λίγες μόνο ημέρες πριν, το ελληνικό κράτος και η ακροδεξιά κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να επιβάλλουν ακόμα απεχθέστερους όρους που θα εντείνουν την απομόνωση, περιθωριοποίηση και εξαθλίωση των προσφύγων και μεταναστών/μεταναστριών, κλείνουν το στρατόπεδο, εγκλωβίζοντας τους χιλιάδες διαμένοντες μέσα, με πρόσχημα την εμφάνιση και αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19 στη Μόρια, αντί να τους παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η Μόρια κάηκε. Η Μόρια των γυναικών που καίγονταν πάνω στα συρματοπλέγματα και των παιδιών που σκοτώνονταν μέσα σε χαρτόκουτα. Η Μόρια των δεκάδων θανάτων και αυτοκτονιών. Η Μόρια των περισσευούμενων πληθυσμών, των καταδικασμένων σε θάνατο από την Ευρώπη-Φρούριο. Η Μόρια της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και των ανισοτήτων.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες/ισσες και στους μετανάστες/στριες

να αγωνιστούμε συλλογικά για ζωή και αξιοπρέπεια

ενάντια στον πόλεμο, στην Ευρώπη – Φρούριο και στις διακρατικές αντιμεταναστευτικές συμφωνίες, στη φασιστική πολιτική του ελληνικού κράτους, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και στη μισαλλοδοξία

για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς σύνορα, καταπίεση και εκμετάλλευση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Παρασκευή 11/9, 18:00 Πλατεία Βικτωρίας

¡NO PASARAN!

Αναρχικό – Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», Κατάληψη Στέγης Προσφύγων /Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Αντιφασιστική – Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες