ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ –ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Κάλεσμα στη δίκη αστυνομικών των ΜΑΤ για την επίθεση στην αντιφασιστική- αντικρατική κινητοποίηση της 1ης Νοέμβρη 2020 στο Γαλάτσι, τους ξυλοδαρμούς και τα βασανιστήρια στους/στις συλληφθέντες/ -είσες. Την Τρίτη 12 Μαρτίου παραπέμπονται σε δίκη τέσσερα μέλη της διμοιρίας των Μ.Α.Τ. που εξαπέλυσε την άγρια επίθεση εναντίον των αναρχικών και αγωνιστών της αντιφασιστικής κινητοποίησης την 1η Νοέμβρη 2020 στο Γαλάτσι. Η δίκη αυτή- ενώ γίνεται μετά από μήνυση συλληφθέντων διαδηλωτών για τον σοβαρό τραυματισμό και τον βασανισμό τους από τα Μ.Α.Τ. αλλά και θαμώνων καφετέριας που βρίσκονταν τη στιγμή της επίθεσης στο σημείο και έγιναν δέκτες και αυτοί της μανίας των μπάτσων -επιχειρείται να μετατραπεί σε απροκάλυπτο ξέπλυμα του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών για τα γεγονότα της μέρας εκείνης καθώς από το πλήθος των μπάτσων που συμμετείχαν στην επίθεση φτάνουν να κατηγορούνται μόνο τέσσερις. Εντάσσεται δε, μέσα στο πλαίσιο της διαχρονικής ασυλίας και ενθάρρυνσης των κρατικών μηχανισμών ελέγχου και καταστολής (όπως για παράδειγμα η αθώωση των μπάτσων-βασανιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΟΠΚΕ για τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας το 2012, η αθώωση των μπάτσων δολοφόνων του/της Ζακ Κωστόπουλου/Ζackie Οh! το 2018 κ.ά.) και της συνεχούς αναβάθμισης του νομικού οπλοστασίου του κράτους για τη θωράκισή του απέναντι στην κοινωνία.
Η κινητοποίηση – που εδώ και χρόνια διοργανώνεται στο Ν. Ηράκλειο αυτή τη μέρα – αναρχικών και αντιφασιστών ενάντια στην προσπάθεια επανεμφάνισης στο δημόσιο πεδίο των παρακρατικών φασιστικών-ναζιστικών ταγμάτων εφόδου με αφορμή την επέτειο της εκτέλεσης των 2 φασιστών τον Νοέμβρη του 2013 και η βούλησή τους να βγουν στο δρόμο παρά τις απαγορεύσεις την 1η Νοέμβρη 2020, ένα μήνα μετά την ημέρα της πρωτόδικης απόφασης για τη Χ.Α με την μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων στην Λ. Αλεξάνδρας και τις συγκρούσεις με τους ένστολους δολοφόνους της αστυνομίας, αντιμετωπίστηκε με μηδενική ανοχή από το κράτος. Οι δυνάμεις καταστολής από νωρίς το μεσημέρι είχαν αποκλείσει την περιοχή από την πλατεία Ν. Ηρακλείου μέχρι και το σταθμό της Ν. Ιωνίας. Έτσι, η αντιφασιστική-αντικρατική κινητοποίηση τελικά πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι με πορεία που κατέληξε στην πλατεία Αγίου Ανδρέα. Εκεί έκαναν την εμφάνισή τους διμοιρίες των ΜΑΤ εν πλήρει εξαρτύσει καθώς και δυνάμεις ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ, περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και εγκλωβίζοντάς τους στον μικρό πεζόδρομο Πανδοσίας ανάμεσα σε παρτέρια, καρέκλες και τραπέζια καφετεριών γεμάτων με κόσμο, εξαπέλυσαν μια μανιώδη επίθεση με χημικά και ξύλο αδιακρίτως, σαρώνοντας όποιον και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και αδιαφορώντας εντελώς όχι μόνο για την σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών αλλά και των εγκλωβισμένων μαζί τους θαμώνων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οικογένειες με μικρά παιδιά.
Πιο συγκεκριμένα, τα ΜΑΤ ορμώντας πάνω στους διαδηλωτές τους χτυπούσαν με τις ασπίδες και τα γκλοπ στο κεφάλι, μπουνιές και κλωτσιές ασταμάτητα μέχρι που απομόνωσαν 7 από αυτούς τους οποίους έχοντάς τους ρίξει πια στο έδαφος συνέχισαν να τους χτυπούν. Το αποτέλεσμα αυτής της απρόκλητης, δολοφονικής επίθεσης ήταν ο τραυματισμός αρκετών από τους διαδηλωτές ενώ ανάμεσά τους οι πιο σοβαρά τραυματίες με ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για περίθαλψη και σε μία περίπτωση και νοσηλεία, κατόπιν βέβαια της σύλληψής τους. Επιπλέον, κατά την μεταφορά των συλληφθέντων στις κλούβες οι ένστολοι δολοφόνοι προχώρησαν στον βασανισμό ενός συντρόφου με τις χειροπέδες προκαλώντας του σοβαρές κακώσεις στα χέρια ενώ ταυτόχρονα τον έβριζαν χυδαία και τον απειλούσαν. Τέλος, οι συλληφθέντες εκείνης της ημέρας φορτώθηκαν με ένα μακρύ και ολότελα ψευδές κατηγορητήριο που προφανώς στήθηκε προκειμένου να στηριχθεί και να δικαιολογηθεί η κατασταλτική κτηνωδία που είχε προηγηθεί στο Γαλάτσι, για το οποίο και αθωώθηκαν στη δίκη που έγινε πρόσφατα, τον Νοέμβριο του ’23.
Από την απαγόρευση της αντιφασιστικής κινητοποίησης την 1η Νοέμβρη 2020 και την ακραία σε βιαιότητα επίθεση της αστυνομίας στους αγωνιστές και την απαγόρευση της αντίστοιχης κινητοποίησης την 1η Νοέμβρη 2023 και τον δολοφονικό ξυλοδαρμό της 16χρονης αντιφασίστριας στον Ν. Ηράκλειο λίγες μέρες νωρίτερα από ομάδα ΟΠΚΕ, τον νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και την προσπάθεια εφαρμογής του στην πράξη με το χτύπημά τους, τις διώξεις και τους βασανισμούς αγωνιστών/τριών, τα στημένα κατηγορητήρια σε βάρος αναρχικών και ευρύτερα τη στοχοποίηση του αναρχικού κινήματος, τις εκκενώσεις καταλήψεων, τη στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων σε γειτονιές του κέντρου της πόλης, όπως τα Εξάρχεια και την καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων και των καταλήψεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων μέσω της παράκαμψης του άρθρου 16, μέχρι το ξέπλυμα βιαστών και τη συγκάλυψη υποθέσεων trafficking και πατριαρχικής βίας, όπως στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό και τη δίκη για την υπόθεση του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie oh! όπου το δικαστήριο αποφυλακίζει τον φασίστα- μεσίτη Χορταριά μετά από 2 μήνες φυλάκισης, θέτει τον κοσμηματοπώλη- Δημόπουλο σε κατ’ οίκον περιορισμό και αθωώνει τους ένστολους δολοφόνους του, τις κρατικές δολοφονίες προσφύγων/ μεταναστών στα χερσαία και υδάτινα σύνορα , με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους εκατοντάδες δολοφονημένους πρόσφυγες στην ναυάγιο της Πύλου, την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών με την δολοφονία 57 ανθρώπων και τις κρατικές δολοφονίες του 18χρονου Ρομά Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα , του 16χρονου Ρομά Κ. Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη, του 17χρονου ρομά Χ. Μιχαλόπουλου στην Θήβα και του Κ. Μανιουδάκη στα Χανιά. Κράτος και κεφάλαιο θωρακίζονται και επιτίθενται στους αγωνιστές και σε όσους αντιστέκονται στα εγκληματικά σχέδια της εξουσίας , στους καταπιεσμένους και εκμεταλλευομένους για την απρόσκοπτη διαιώνιση της κυριαρχίας τους και τη δημιουργία ολοένα και πιο δυσβάστακτων όρων διαβίωσης για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα , μέσω της επιβολής του φόβου, της σιωπής και της υποταγής. Ενάντια στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού προτάσσουμε τον διαρκή και ανειρήνευτο αγώνα εναντία στο κράτος , το κεφάλαιο και τον φασισμό για μια κοινωνία Ισότητας , Ελευθερίας , Αλληλεγγύης. Η κρατική τρομοκρατία και η καταστολή, οι ξυλοδαρμοί και οι βασανισμοί αγωνιστών/-ριών από τους ένστολους δολοφόνους δεν θα μείνουν αναπάντητες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΤΗΡΙΟ 9, 10:30 Π.Μ.

Ο ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ!

Αναρχικό – Αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37