syneleusi_dimosioi_xwroi_petralona

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, καλείται λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Μερκούρη, από κατοίκους των Πετραλώνων, σχετικά με το ζήτημα των δημόσιων χώρων και της σταδιακής μετατροπής των Άνω Πετραλώνων σε ζώνη κατανάλωσης.

Παρακάτω παρατίθεται το κείμενο που μοιράζεται:


Θα γίνουν τα Άνω Πετράλωνα σαν το Γκάζι ή του Ψυρρή;

Ακόμα μπορούμε να προλάβουμε

Το τελευταίο καιρό έχει αρχίσει και γίνεται αισθητή μία αλλοίωση του χαρακτήρα της γειτονιάς των Άνω Πετραλώνων από φαινόμενα τύπου Ψυρρή και Θησείου. Η γειτονιά μας μέχρι τώρα διατηρούσε πολλά καλά χαρακτηριστικά της παλιάς αθηναϊκής συνοικίας: σχετικά χαμηλό συντελεστή δόμησης, ήπια κυκλοφορία οχημάτων, κοινωνικό ιστό με ζωντανές ανθρώπινες σχέσεις και έναν λογικό αριθμό από παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία που όχι μόνο δεν ενοχλούσαν, αλλά υπογράμμιζαν αυτόν τον χαρακτήρα της γειτονιάς που έχει επιπλέον την τύχη να είναι δίπλα στο λόφο του Φιλοπάππου.

Αυτά όλα είναι «αγαθά», δηλαδή πολύτιμα συστατικά της ποιότητας ζωής μας. Το «επιχειρηματικό δαιμόνιο» κάποιων κάνει την μοιραία σκέψη ότι αυτά τα «αγαθά» θα μπορούσαν να «πουληθούν» και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς, καταλαμβάνοντας με επιθετικό τρόπο το δημόσιο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση θα οδηγηθούμε και εδώ στη γνωστή συνταγή που μετατρέπει τα αγαθά σε κατάρα, για όσους ζουν στη γειτονιά, και σε χρηματομηχανή για τους δαίμονες της επιχειρηματικότητας.

Για αυτά τα φαινόμενα πρέπει όλοι εμείς να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε και να δράσουμε, όχι μόνο για να προστατέψουμε τη δική μας ποιότητα ζωής, αλλά και την ποιότητα της φιλοξενίας που παρέχει η γειτονιά μας σε όσους αγαπούν να την επισκέπτονται.

keimeno_dimosioi_xwroi_syneleusi

Διαβάστε σχετική προκήρυξη που έχει κυκλοφορήσει και από το στέκι Αντίπνοια.