Τις τελευταίες ημέρες ο επονομαζόμενος «εξωραϊστικός-πολιτιστικός σύλλογος Πετραλώνων Ο Περικλής» με ανακοίνωσή του απαιτεί το πρώην ΠΙΚΠΑ, στα Άνω Πετράλωνα, να γίνει βρεφονηπιακός σταθμός.

Το ζήτημα είναι απλό και βαθύτατα πολιτικό. Πίσω από το όνομα του συλλόγου βρίσκεται το τοπικό παράρτημα του κκε το οποίο προφανώς και ανησύχησε ιδιαίτερα μετά την κατάληψη του εγκαταλελειμμένου σπιτιού των οδών Τιμοδήμου και Αντωνιάδου. Ανησύχησε ιδιαίτερα που η κατάληψη έγινε από μία λαϊκή συνέλευση κατοίκων, καθώς χρόνια τώρα το κκε τις λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών μας τις απεχθάνεται και τις σαμποτάρει. Για το Κόμμα, ότι δεν ελέγχεται από το ίδιο, είναι επικίνδυνο και επομένως κατακριτέο!

Τις πρώτες ώρες της κατάληψης του πρώην ΠΙΚΠΑ κάποιοι κκέδες των Άνω Πετραλώνων πλησίασαν τους κατοίκους, έπιασαν κοιυβέντα μαζί τους και μίλησαν θετικά για την κίνηση της κατάληψης. Προφανώς, ήταν οι πρώτες διερευνητικές κουβέντες για να ρίξουν λίγο αργότερα τη χολή τους. Από τότε έχουν χαθεί, και καλά έχουν κάνει…

«Τα προβλήματα στην περιοχή μας είναι πολλά και συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Ο Σύλλογός μας καλεί όλους τους Πετραλωνίτες να απαιτήσουμε εδώ και τώρα από το Δήμο της Αθήνας να διεκδικήσει το χώρο του πρώην ΠΙΚΠΑ για παιδικό σταθμό. Όλοι μαζί αγωνιστικά θα μπορέσουμε να λύσουμε προβλήματα για καλύτερη ποιότητα ζωής».

Αυτές είναι οι τελευταίες σειρές της ανακοίνωσης του συλλόγου. Με την υπολανθάνουσα προτροπή προς τους Πετραλωνίτες να ταχθούν εναντίον της κατάληψης.Τώρα για το «όλοι μαζί» διατηρούμε επιφυλάξεις. Προφανώς τα κομματόσκυλα αναφέρονται μόνο στο μαντρί τους ή σε όσους είναι υποψήφιοι για το μαντρί τους. Βλεπετε, τα αρχαιοελληνικά ονοματάκια συλλόγων μπορούν να ξεγελάσουν αρκετούς.

Όσο για την «καλύτερη ποιότητα ζωής» αυτή δεν επιτυγχάνεται με αναθέσεις σε κάποιους ειδικούς, αλλά με το να πάρουμε εμείς οι ίδιοι τις ζωές μας στα χέρια μας. Αυτό κάνουμε τόσα χρόνια μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις, αυτό γίνεται και τώρα μέσα στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ.

Και επειδή οι κκέδες φαίνεται να αμελούν ότι το πρώην ΠΙΚΠΑ είναι κατειλημμένο, κάποιοι καταληψίες κάτοικοι επισκέπτηκαν σήμερα τα γραφεία του συλλόγου στην οδό Δωριέων (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία), και τους το υπενθύμισαν… Για αρχή…