personal-008175

πηγή φωτογραφίας: athens.indymedia.org

Περίπου έξι εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν σήμερα στο δρόμο σε μία διαδήλωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Γιάννη Δημητράκη (ο οποίος έχει καταδικαστεί για την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στα Εξάρχεια και στις 9 του Δεκέμβρη είναι το εφετείο του) και στους 3 φυγόδικους συντρόφους μας, οι οποίοι κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση.

Ο -αναμενόμενος- ασφυκτικός κλοιός των μπάτσων αποτέλεσε σαφώς την τελική πρόβα των κατασταλτικών σχεδιασμών ενόψει των επόμενων ημερών. Πολυάριθμες διμοιρίες και μπουλούκια ασφαλιτών να έχουν περικυκλώσει το σημείο της συγκέντρωσης -την πλατεία Βικτωρίας-, ο σταθμός του ηλεκτρικού να κατεβάζει ρολά από ένα σημείο και μετά, κατά διαστήματα εξακριβώσεις σε όσους/ες προσέρχονταν στη συγκέντρωση, προσαγωγές συντρόφων επειδή είχαν επάνω τους προκηρύξεις ή ακόμη και «προληπτικά», όπως ευθαρσώς αναφέρουν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης…

Παρόλο αυτά η διαδήλωση είχε δυναμική, πάθος και αξιοπρεπή περιφρούρηση απέναντι στις άπειρες διμοιρίες οι οποίες βρίσκονταν σε απόσταση 10 μέτρων από το κύριο όγκο της (αριστερά και δεξιά). Σημείο κατάληξης το πνευματικό κέντρο επί της Ακαδημίας, νέο μας ραντεβού την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί στο Εφετείο.

* Πριν, αλλά και μετά το τέλος της διαδήλωσης, έγιναν καμιά δεκαριά προσαγωγές ατόμων. Η μία από αυτές, στην οδό Ασκληπιού, μετατράπηκε σε σύλληψη. Πρόκειται για μία συντρόφισσα η οποία την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου πέρασε ανακριτή και εισαγγελέα, πήρε αναβολή για τα μέσα του μήνα και αφέθηκε ελεύθερη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι “απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης” και “διατάραξη κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία”.

εικόνες από τα μετ’ όπισθεν