efimerida_02

Κυκλοφορεί από τις αρχές της εβδομάδας το δεύτερο φύλλο της αντιεξουσιαστικής εφημερίδας «Αντίπνοια». Μεταξύ άλλων, στην 24σέλιδη έκδοση, συμπεριλαμβάνονται άρθρα που επεξεργάζονται  ζητήματα όπως αυτά της μετανάστευσης, της μισθωτής εργασίας, του ιού Η1Ν1 ως ένα μεγάλο στρατιωτικό πείραμα και της λεηλασίας της φύσης,  όπως αυτή εκδηλώνεται στη Γκιώνα με την καταστροφή του βουνού από μεταλλευτικές εταιρείες, αλλά και με τις φωτιές του καλοκαιριού που μετέτρεψαν σε κρανίου τόπο την βορειοανατολική Αττική.

Φυσικά, δε λείπει η ενημέρωση και για όσα συμβαίνουν στις γειτονιές μας: Για τις διώξεις εναντίον κατοίκων που αγωνίζονται ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τον έλεγχο των λόφων του Φιλοπάππου, για τη μετατροπή των Άνω Πετραλώνων σε ζώνη αναβάθμισης, για την παρακμή του δημόσιου χώρου στον πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι, για την κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ, στα Άνω Πετράλωνα, από τη λαϊκή συνέλευση κατοίκων των γειτονιών μας.

Τέλος, μία καινούργια σελίδα προστίθεται από αυτό το φύλλο στην εφημερίδα, μία σελίδα ανίχνευσης των λαϊκών αγώνων που εκδηλώθηκαν στις περιοχές μας σε παρελθοντικό χρόνο. Για αρχή γίνεται μία σύντομη αναδρομή στα Πετράλωνα της περιόδου της κατοχής.

Η εφημερίδα τυπώθηκε σε 5.000 αντίτυπα και μοιράζεται πόρτα με πόρτα και χέρι με χέρι στο Κουκάκι, στα Πετράλωνα και στο Θησείο. Μπορείτε, επίσης, να τη βρείτε στο χώρο του στεκιού αλλά και σε άλλους αυτοδιαχειριζόμενους αντιεξουσιαστικούς χώρους. Διανέμεται χωρίς αντίτιμο.

Στην ενότητα του ιστότοπου «εφημερίδα» μπορείτε να κατεβάσετε το δεύτερο φύλλο σε  ηλεκτρονική μορφή (pdf).