ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Τα συντρίμμια του κρατικού-καπιταλιστικού καθεστώτος σκεπάζουν ολοένα και μεγαλύτερες εκτάσεις, υποβαθμίζοντας τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το κοινωνικό σώμα που υφίσταται ήδη τις καταστροφικές συνέπειες της μόνιμης επιβολής της κυριαρχίας και της εκμετάλλευσης δέχεται άλλο ένα ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας του Covid-19.  Οι εγκληματικές κρατικές πολιτικές απέδειξαν -μετά και το τελευταίο κύμα έξαρσης- ότι δεν νοιάζονται, όπως υποκριτικά διατείνονταν, για τις ζωές των ανθρώπων της κοινωνικής βάσης, των εργαζόμενων, των αδύναμων. Αυτό άλλωστε το είχαν αποδείξει ήδη με τη διαχείριση της πανδημίας στους χώρους που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας όπως στις φυλακές, τα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών κ.α.

Σήμερα αποδεικνύουν ότι τα οικονομικά κέρδη των αφεντικών του τουρισμού μπαίνουν πιο ψηλά από οτιδήποτε άλλο. Επιπλέον, κράτος, κυβέρνηση και αφεντικά επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την έκτακτη κατάσταση συνολικά προς όφελός τους. Εν μέσω καραντίνας και απαγόρευσης κυκλοφορίας ψηφίστηκαν δύο σημαντικά αντιδραστικά νομοσχέδια για το περιβάλλον και την εκπαίδευση στην κατεύθυνση της νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης. Μέσα στο καλοκαίρι εκδηλώθηκαν κατασταλτικά χτυπήματα εναντίον καταλήψεων, ενώ ήδη προβάρουν την εφαρμογή του νέου, χουντικής εμπνεύσεως, νόμου για τις διαδηλώσεις.
Τα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό προετοιμάζονται πυρετωδώς, εκπονώντας ένα σχέδιο προληπτικής αντιεξέγερσης. Θέλουν να καθυποτάξουν συνολικά το κοινωνικό σώμα και να θάψουν τις εστίες αντίστασης, πριν ξεσπάσουν μεγάλες αναταραχές εν όψει του βαθέματος της καπιταλιστικής κρίσης που πετάει ακόμη περισσότερους ανθρώπους στο περιθώριο της ανεργίας, της φτώχειας, της ανέχειας. Πρώτο στόχο του σχεδίου καταστολής αποτελεί το αναρχικό κίνημα και οι κατειλημμένες δομές αντίστασης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Το χτύπημα στις καταλήψεις δεν γίνεται μόνο ή κυριότερα για την εκμετάλλευση των κτιρίων που τις φιλοξενούν, αλλά για αυτή καθεαυτή την επίθεση στους αγωνιστές που τις λειτουργούν και τις εμπνέουν. Αυτό το νόημα έχουν και οι πρόσφατες επιθέσεις και εκκενώσεις στη Libertatia και την Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη και τη Rosa Nera στα Χανιά. Αυτές οι ενέργειες έρχονται να δώσουν συνέχεια σε μια προηγούμενη διαδικασία περιστολής της κοινωνικής αντίστασης στα αυταρχικά μέτρα και στην αναβάθμιση του ρόλου της αστυνομίας στον έλεγχο της ζωής, ως βασικού ιμάντα διεκπεραίωσης όλων των κρατικών πολιτικών.
Είναι πολύ σημαντικό για τους πληβείους, την εργατική πλειοψηφία, τους ανέργους, τους φοιτητές και τους μαθητές να σηκώσουν ανάστημα. Να απορριφθούν εξ ολοκλήρου οι εθνικιστικές ιαχές που χρησιμοποιούνται για την ενσωμάτωση της κοινωνικής βάσης στα πολεμοκάπηλα σχέδια των κρατών για τον έλεγχο, διαμέσου των πολυεθνικών εταιρειών, των υποθαλάσσιων πόρων της Ανατολικής Μεσογείου. Κανένας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων και να γίνει κρέας για τις οβίδες των αφεντικών, τα οποία εξοπλίζονται, κατασπαταλώντας δημόσιους πόρους σε στρατιωτικές δαπάνες. Ταυτόχρονα οι καταπιεσμένοι θα πρέπει να απορρίψουν συνολικά τις ανορθολογικές συνωμοσιολογίες αφηγήσεις που προέρχονται απολύτως από την ακροδεξιά και επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ανησυχία ενός τμήματος της κοινωνίας για τις οικονομικές εξελίξεις για να το εγκολπώσουν στις φασιστικές επιδιώξεις τους. Οι κινήσεις αυτές, όπως όλες όσες προέρχονται από την ακροδεξιά, εμφανίζονται σαν να διαχωρίζονται από τις κρατικές προσταγές, ενώ αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο τους. Εν προκειμένω, στηρίζουν de facto τη δεδομένη αδιαφορία του κράτους να παρέχει καλύτερη δημόσια υγειονομική κάλυψη για τη φροντίδα και την περίθαλψη όλων των ανθρώπων χωρίς καμιά εξαίρεση.
Ο φόβος των εξουσιαστών για την ώρα του πληβειακού ξεσηκωμού μεγαλώνει. Ας τον κάνουμε πραγματικότητα. Η λύση βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα. Εκεί που μπορούν να συντριβούν οι νόμοι και η δύναμη των ένστολων φρουρών της ζωής μας. Οργάνωση με ακηδεμόνευτους και αδιαμεσολάβητους όρους σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα. Ενότητα στη βάση, συντονισμός στη δράση. Αλληλεγγύη και αντίσταση μέχρις εσχάτων. Για να οργανώσουμε την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση. Στη ρωγμή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού φυτρώνει ήδη το όραμα ενός άλλου κόσμου. Από το Σαντιάγο και το Πόρτλαντ μέχρι την Άγκυρα, τα Χανιά και τη Θεσσαλονίκη οι άνθρωποι που στέκονται απέναντι στο τέρας του φασισμού, του κρατισμού, του ολοκληρωτισμού, ενάντια στον ρατσισμό και την οικολογική καταστροφή του πλανήτη αποτελούν τις πρώτες σταγόνες της δίκαιης οργής μας.
Για την Παγκόσμια Κοινωνική Επανάσταση. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί…

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ THESSALONIKI HELEXPO FORUM : ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | ΚΑΜΑΡΑ 18:00

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO, 17:30

Υ.Γ.: Το Ελευθεριακό Φεστιβάλ της ΑΠΟ που ήταν προγραμματισμένο για τις 12,13 Σεπτέμβρη αναβάλλεται λόγω της διαδήλωσης της ΔΕΘ και θα γίνει στις 25, 26 Σεπτέμβρη.

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

apo.squathost.com | anpolorg@gmail.com

FB: anpolorg | Twitter: anpolorg