Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στις 7 Οκτώβρη, στο Εφετείο Αθηνών, μετά από 5,5 χρόνια και 446 δικαστικές συνεδριάσεις αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της Χ.Α.

Η επιλογή του κράτους να παραπέμψει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση ήρθε αμέσως μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, το Σεπτέμβρη του 2013, από τάγμα εφόδου της Χ.Α. που αποτέλεσε το αιματηρό αποκορύφωμα, μαζί με τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν τον Γενάρη του ίδιου έτους, της παρακρατικής δράσης των φασιστών, των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων σε βάρος αναρχικών και αριστερών αγωνιστών, συνδικαλιστών, προσφύγων και μεταναστών, αλλά και ενός πλήθους δολοφονικών επιθέσεων σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα.

Η θεσμική δίωξη της Χ.Α. στόχευε από τη μία στην εκτόνωση της κοινωνικής οργής και την αναχαίτιση της ανάπτυξης μίας κοινωνικής έκρηξης (λίγα χρόνια μόλις μετά την κοινωνική εξέγερση του 2008) και από την άλλη επιχειρούνταν, μέσα από αυτήν τη δίκη φιάσκο, να προβληθεί το κράτος ως ο μοναδικός εγγυητής της «δημοκρατικής ομαλότητας», καθώς και να ξεπλυθεί το ίδιο, οι θεσμοί, οι μηχανισμοί και οι άνθρωποί του που δημιούργησαν και εξέθρεψαν τον παρακρατικό μηχανισμό της Χ.Α. με τα φασιστικά τάγματα εφόδου να λειτουργούν στο πλάι των επίσημων κατασταλτικών μηχανισμών. Η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου αντανακλά την άρρηκτη σχέση κράτους και παρακράτους, αφού προτείνει την αθώωση της οργάνωσης Χ.Α. και διαχωρίζει τις υποθέσεις μεταξύ τους καθώς και τα τάγματα εφόδου από την ίδια την οργάνωση.

Αυτό συμβαίνει σε περίοδο πανδημίας και όξυνσης της κρατικής και καπιταλιστικής επιθετικότητας απέναντι στους αγωνιζόμενους και την κοινωνία, όπου το κράτος χρειάζεται να επαναφέρει στο προσκήνιο τις φασιστικές και παρακρατικές του εφεδρείες για να συσπειρώσει τα ακραία συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας- κομμάτια που το ίδιο έχει διαμορφώσει συστηματικά μέσω της καλλιέργειας της μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού- και να τις ενεργοποιήσει στην κατεύθυνση τρομοκράτησης του κόσμου του αγώνα και επιβολής του φόβου στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους.

Ο φασισμός δεν νικιέται στις αίθουσες τις αστικής δικαιοσύνης. Από τις διαδηλώσεις μνήμης και αντίστασης για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και του Σ.Λουκμάν, τις συγκρούσεις μέσα και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων και στη δίκη της Χ.Α., τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο μέχρι τις μάχες στις γειτονιές, μόνο ο κόσμος του αγώνα έχει σταθεί ανάχωμα μπροστά στην επέλαση των φασιστών. Γιατί ο αντιφασιστικός αγώνας δίνεται στους δρόμους, στα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους εργασίας και δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH

την ημέρα της απόφασης στη δίκη της Χ.Α.

7 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10:00, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Μετρό Αμπελόκηποι, 9:00

αναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια | αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Pasamontaña | ομάδα Αδράστεια | κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 | Αντιφασιστική – Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου | Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση | Σύντροφοι/Συντρόφισσες