ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

Στις 28 Αυγούστου 2024, εν μέσω εργασιών ανοικοδόμησης της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε καεί ολοσχερώς έπειτα από εμπρηστική επίθεση το 2018 από φασίστες, διμοιρίες των ΜΑΤ και μηχανές, συνοδευόμενες και από δύο βαν της ΔΕΔΔΗΕ, περικύκλωσαν το κτήριο, εισβάλλοντας μετά από λίγο στο χώρο, πραγματοποιώντας 11 συλλήψεις συντρόφων/ισσών που βρίσκονταν εντός της κατάληψης, αλλά και δύο προσαγωγές εκτός αυτής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν σφραγίσει τις εισόδους της κατάληψης ενώ μέχρι και τώρα εξακολουθούν να παραμένουν έξω από αυτήν. Αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από τη κατάληψη, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία στο Πάρκο της ΕΡΤ3 την οποία στήριξαν ομάδες και συλλογικότητες της πόλης. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και την επόμενη ημέρα έξω από τα δικαστήρια. Οι σύντροφοι/ισσες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να έχει οριστεί νέα δικάσιμος ενώ οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται είναι η απείθεια και η παράνομη επέμβαση σε διατηρητέο κτήριο.

Η εν λόγω εκκένωση αποτελεί την τέταρτη απόπειρα του κράτους να εξαφανίσει την επί 16 χρόνια κατειλημμένη Libertatia, με το συνολικό αριθμό των συλλήψεων να έχει φτάσει τις 27 και τις δικαστικές αποφάσεις την μία μετά την άλλη να αθωώνουν τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας. Εν όψει της φετινής ΔΕΘ, που θα σηκώσει την αυλαία για έναν ακόμα κύκλο βαρβαρότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης και κατασταλτικής μανίας απέναντι σε όσους και όσες αντιστέκονται, η εκκένωση της Libertatia έρχεται για να επισφραγίσει τις βλέψεις του χρεοκοπημένου κόσμου της εξουσίας για το είδος κοινωνίας που ορέγεται: μια κοινωνία εξαθλιωμένη, κατακερματισμένη, νωθρή και πειθήνια στα κελεύσματα του σημερινού συστήματος εκμετάλλευσης.

Οι κατειλημμένοι χώροι αποτελούν εφαλτήρια των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων καθιστώντας την υπεράσπισή τους ζήτημα κορυφαίας σημασίας για όλο το ριζοσπαστικό, φοιτητικό, εργατικό, κοινωνικό και αναρχικό κίνημα. Οι καταλήψεις αποτελούν απειλή για το κράτος και τους μηχανισμούς του και αγκάθι στα σχέδια τους, γιατί καθρεφτίζουν τον κόσμο της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης για τον οποίο παλεύουμε. Γι’ αυτό και θα συνεχίζουμε να τις υπερασπιζόμαστε, αρνούμενοι να τις παραδώσουμε στα χέρια τους.

10 100 1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η LIBERTATIA ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΩΝ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 11 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Δευτέρα 2/9, Προπύλαια, 18.30