Ανάρτηση πανό στον ΗΣΑΠ Πετραλώνων
Ανάρτηση πανό στον ΗΣΑΠ Πετραλώνων

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Ντουγρού

Την Δευτέρα 31 Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της Κατάληψης Ντουγρού στην Τζαβέλα 52, στη Λάρισα. Ο χώρος τελεί υπό κατάληψη εδώ και 7 χρόνια και αποτελεί έναν από τους χώρους συσπείρωσης του αναρχικού και ριζοσπαστικού κινήματος στην πόλη της Λάρισας. Η επιχείρηση ξεκίνησε από της πρώτες πρωινές ώρες, όταν ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις με παρουσία εισαγγελέα, απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή της κατάληψης. Επιχείρησαν να εισβάλουν μέσα στο κτίριο, ενώ στην αντίσταση που προέβαλαν σύντροφοι και συντρόφισσες, απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων και πετώντας νερό υπό πίεση, με το ειδικό όχημα που συνέδραμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την είσοδο των αστυνομικών και την προσαγωγή και σύλληψη συνολικά 8 αγωνιστ(ρι)ών.

Η επίθεση σε ένα ακόμα χώρο του κινήματος των από τα κάτω ήρθε σε μία συγκυρία όπου πραγματοποιείται, από τα πολιτικά και οικονομικά μας αφεντικά, η περαιτέρω, βίαιη φτωχοποίηση της κοινωνικής βάσης με αυξήσεις στα βασικά αγαθά (τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα), την υποβάθμιση και διάλυση όλων των κοινωνικών αναγκών (μετακίνηση, περίθαλψη, στέγαση, παιδεία, εργασία), την αυξανόμενη βία και διαφθορά της εξουσίας είτε αυτή μεταφράζεται σε πολιτικά σκάνδαλα με υποκλοπές και παρακολουθήσεις, απομύζηση του δημόσιου χρήματος μέχρι την εμπλοκή σχεδόν σύσσωμου του κρατικού μηχανισμού πίσω από υποθέσεις trafficking, βιασμών και παιδοβιασμών και μαφιόζικων κυκλωμάτων, την αύξηση της κρατικής καταστολής όπου δεν διστάζει να χτυπήσει χιλιάδες ανθρώπους, αγωνιστές/τριες, αναρχικούς/ες που βρέθηκαν στην συναυλία που διοργάνωσε το 3ο Ελευθεριακό Φεστιβάλ Κατειλημμένων χώρων και συλλογικοτήτων στην Θεσσαλονίκη, να χτυπήσει με μανία τις φοιτητικές διαδηλώσεις και τους αγωνιστές και αγωνίστριες κατοίκους στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων, στον Λόφο Στρέφη και στην πλατεία Εξαρχείων και να κατασκευάσει εκ νέου στημένα κατηγορητήρια για να εκδικηθεί την μεγαλειώδη αντιφασιστική διαδήλωση έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 7 Οκτωβρίου 2020. Αυτό ο κόσμος της βαρβαρότητας είναι ο κόσμος του κράτους, του καπιταλισμού και της πατριαρχίας.

Στον αντίποδα, ο κόσμος της ελευθερίας, που δέχεται και την σφοδρή κατασταλτική επίθεση από την εξουσία, γεννιέται, αναπνέει και μεγαλώνει μέσα στις καταλήψεις, τους αυτό-οργανωμένους χώρους αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Οι καταλήψεις, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού κινήματος, στοχοποιούνται γιατί αποτελούν αναχώματα στην ολοκληρωτική επιβολή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Γιατί, λειτουργώντας με βάση τις αρχές της αυτοοργάνωσης, της αντιιεραρχίας, της οριζοντιότητας και της αλληλεγγύης αποτελούν εικόνα από το μέλλον μιας απελευθερωμένης κοινωνίας και την τρανή απόδειξη πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Ένας κόσμος που δεν στηρίζεται στη διαιώνιση της ταξικής ανισότητας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης ανθρώπου από άνθρωπο, στην απομύζηση κάθε φυσικού πόρου λεηλατώντας τη φύση, αλλά οικοδομείται μέσα από αυτοοργανωμένες, συλλογικές και οριζόντιες δομές όπου οι άνθρωποι βρίσκουν τους τρόπους να απαντήσουν οι ίδιοι στις ανάγκες τους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Από τη δική μας πλευρά, ως αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις των από τα κάτω που δέχονται επίθεση. Απέναντι στην επίθεση κράτους και κεφαλαίου και με όπλο μας την αλληλεγγύη θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να οργανωνόμαστε για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΊΩΞΗΣ ΣΤΟΥΣ 8 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ