ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΦΑΒΕΛΑ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα έγινε στόχος μιας ακόμη δολοφονικής επίθεσης από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Μια οργανωμένη ομάδα οχτώ νεοναζί εισβάλει στον χώρο με στειλιάρια και αναμμένους πυρσούς τραυματίζοντας πέντε αγωνιστές / αγωνίστριες και προκαλώντας φθορές στο εσωτερικό του χώρου. Μία επίθεση που τόσο ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε όσο και τα λόγια που φώναξαν οι παρακρατικοί δολοφόνοι, μας φέρνει έντονες μνήμες, αφού σχεδόν ταυτίζονται με την επίθεση που δέχτηκε το στέκι Αντίπνοια τον Ιούνιο του 2008.

 

Η ανακίνηση του Μακεδονικού ζητήματος αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις φασιστικές και νεοναζιστικές γκρούπες να επανεμφανιστούν στο κεντρικό πολιτικό πεδίο και να διοχετεύσουν εντός του κοινωνικού συνόλου τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία. Μέσα σε αυτό το κοινωνικό-πολιτικό πλαίσιο, και έχοντας την κάλυψη των συλλαλητηρίων, ξεκινάει μια σειρά επιθέσεων, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε καταλήψεις, στέκια και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Η επίθεση στο Ε.Κ.Χ Σχολείο και ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia στην Θεσσαλονίκη, η επίθεση στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και η αποτυχημένη απόπειρα εμπρησμού της Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 στην Αθήνα, καθώς και η δολοφονική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά είναι μια εικόνα από το τι θα επικρατήσει αν στο κοινωνικό πεδίο κυριαρχήσει ο εθνικισμός και ο φασισμός.

 

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

 

Απέναντι στον φασισμό και στον πόλεμο που επιβάλλεται από την κυρίαρχη οικονομική και πολιτική ελίτ, ο κόσμος του αγώνα οφείλει να αντιπαρατεθεί οργανωμένα και μαζικά σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Ώστε να σπάσει τον μονόλογο που επιδιώκει να προωθηθεί από την εξουσία -όπως πέτυχαν οι σύντροφοι/σσες που στάθηκαν απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια σε Θεσ/νίκη και Αθήνα- και θέτοντας ως πρόταγμα τον διεθνισμό και τους κοινούς αγώνες των από τα κάτω όλου του κόσμου για την κατάργηση των επίπλαστων διαχωρισμών, να βάλει αναχώματα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου.

 

Μέσα σε περιόδους συστημικής κρίσης είναι ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη της οργάνωσής μας στην βάση σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας. Απέναντι στην φτώχεια και στην εξαθλίωση η μόνη ρεαλιστική λύση των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευομένων είναι η κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Έχοντας ως όραμα την κοινωνική επανάσταση, πορευόμαστε στον δρόμο για την ολοκληρωτική συντριβή του κρατικού- καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στις αρχές τις ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας.

 

 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

 

ΚΡΑΤΟΣΑΦΕΝΤΙΚΑΦΑΣΙΣΤΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

 

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ,
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3, 18.00