Η ΒΙΟΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

http://biom-metal.blogspot.com/2020/04/blog-post_94.html

Τη Δευτέρα 30 Μάρτη, στις 06.30 το πρωί, συνεργείο της ΔΕΗ μαζί με δύο κλούβες των ΜΑΤ διέκοψαν την παροχή ρεύματος στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ μετά από εντολή της κυβέρνησης. Αυτό συνέβη ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαδικασίες με το Υπουργείο Εργασίας για την πλήρη νομιμοποίηση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. Από τον Φλεβάρη του ‘13 οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής έχουν καταλάβει το εργοστάσιο όπου εργάζονταν μέχρι το 2011 και αντιτίθενται έμπρακτα στις ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις κράτους και (πρώην) αφεντικών. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να κόψουνε το ρεύμα. Το ίδιο επιχειρήθηκε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες έχουν προτείνει να αναλάβουν το κόστος της κατανάλωσής του.

Το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ παράγει προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής, τα οποία είναι πρώτης ανάγκης για την κοινωνία, ειδικά αυτή την περίοδο. Η επίθεση στη ΒΙΟ.ΜΕ. τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία, αλλά στοχευμένη , βρίσκοντας ευκαιρία εν μέσω πανδημίας να χτυπήσει μια δομή του κινήματος. Το κράτος θέλει να σταματήσει μια παραγωγική μονάδα καθαριστικών εν μέσω κορονοϊού, την ίδια στιγμή που δίνει το ελεύθερο σε εργοστάσια και εταιρίες να στιβάζουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας με σκοπό να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους στις πλάτες όσων δουλεύουν. Ταυτόχρονα, περνάει αντεργατικά μέτρα με την κάλυψη της πανδημίας με σκοπό να νομιμοποιήσει και να δικαιολογήσει τις ακόμη πιο ελαστικές συνθήκες εργασίες, όπως την εκ περιτροπής απασχόληση, καθώς και τις απολύσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα. Απέναντι στην κρίση που έχει ξεσπάσει, το κράτος αποδεικνύει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τους τεράστιους περιορισμούς του και τη δομική του ανικανότητα να μεριμνήσει για τις ανάγκες και την υγεία της κοινωνίας, ενώ, αντίθετα, εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να επιτεθεί στο αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας έχοντας την πεποίθηση πως τα αντανακλαστικά του κινήματος θα είναι μειωμένα.
Η συγκεκριμένη επίθεση στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ αποτελεί συνέχεια των κατασταλτικών κινήσεων του κράτους απέναντι στους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες αυτής της κοινωνίας. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της επίθεσης στους αντιφασίστες/στριες στο Ρέθυμνο και της άθλιας διαχείρισης των μεταναστών, καθώς επίσης και της επιχείρησης που διεξήχθη στις 19/3 στην Αθήνα εναντίον Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών. Εμείς με τη σειρά μας δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε τις δομές μας και τους χώρους αγώνα κι ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. Η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια και ο αγώνας δεν απαγορεύονται ούτε μπαίνουν σε καραντίνα. Ο ταξικός πόλεμος δεν θα παύσει μονομερώς.
•ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ
•ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΡΟΛΟΪ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΦΜ ΤΗΣ Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ
•ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ
•ΠΛΗΡΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό – μέλος της ΑΠΟ-ΟΣ
3/4/20