Πεζόδρομος της Δράκου, σε κόκκινο κύκλο τα πετσοκομμένα δέντρα.

Παρακάτω δημοσιεύουμε μία ανοιχτή επιστολή που βρήκαμε τοιχοκολλημένη στο Κουκάκι, στον πεζόδρομο της Δράκου.

Ανοιχτή επιστολή στον ιδιοκτήτη του καφέ-μπαρ Οrange Green, γωνία Δράκου και Δημητρακοπούλου, στο Κουκάκι.

Εσύ έχεις την τύχη να έχεις τρία πολύ όμορφα δέντρα έξω από το μαγαζί σου, όπως έχουν όλα τα μαγαζιά στην οδό Δράκου. Από αυτά τα δέντρα έχουν και επαγγελματικό όφελος γιατί δημιουργούν ευχάριστο περιβάλλον για τους ίδιους και τους πελάτες τους. Όμως, εσύ προτίμησες να φτειάξεις τέντες που μοιάζουν με τις καρέκλες σου και που για να ανοίγουν έπρεπε να μετατρέψεις τα δέντρα σε κούτσουρα. Φαντάσου, αν όλοι οι καταστηματάρχες στην οδό Δράκου έκαναν το ίδιο, πως θα ήταν ο δρόμος. Φαντάσου, επίσης, τί συνέπειες θα είχε για σένα αν κάποιος σου έκοβε το φαί, το νερό, το κατούρημα, το χέσιμο. Μπορεί να μην είχε καθόλου αρνητικές συνέπειες για το «κοινωνικό σύνολο» – σε αντίθεση με τα δέντρα – παρόλα αυτά, θα ήταν ολέθριες οι συνέπειες για σένα. Η άνοιξη μας ήρθε και όλα τα φυλλοβόλα δέντρα χαρούμενα και φουριόζικα βγάζουν τα καινούργια τους φύλλα… Όλα; Όχι όλα! Τρία κακόμοιρα, γωνία Δράκου και Δημητρακοπούλου, τα ευνουχίζει κάποιος… θου, κύριε, φυλακήν τω στόματί μου!!! Να εύχεσαι, όπως ευχόμαστε όλοι μας, και αυτά τα τρία δέντρα, μαζί με όλα τα άλλα, να βγάλουν φύλλα εφέτος και να είναι χαρούμενα μαζί μας.

Ο καλός θεός έχει πλάσει τα φυτά για να κάνουν φωτοσύνθεση με τα φύλλα τους, με όλες τις ευεργετικές επιδράσεις για εσένα, για εμένα, για όλους μας! Κάτι θα έχεις ακούσει… Αν, τώρα, κάποιος κόβει τα φύλλα από τα δέντρα, τότε αυτά τα κακόμοιρα δεν κάνουν φωτοσύνθεση, δε μπορούν να παράξουν χυμούς (κάτι σαν το αίμα μας) και στο τέλος πεθαίνουν.

Εμείς, απλά να υπενθυμίσουμε κάτι που είχαμε τονίσει και στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας, τον Απρίλιο του 2009: «Η εμπορική αξία της Δράκου έχει ανέβει μετά τη δημιουργία σταθμού του μετρό. Κάθε φορά που ο πεζόδρομος αναμορφώνεται τα παγκάκια λιγοστεύουν». Και τα δέντρα, όπου δε χρησιμεύουν για ντεκόρ, πετσοκόβονται, θα προσθέταμε τώρα.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε εκείνο το άρθρο.