Ένα ακόμη πεδίο αντιπαράθεσης με την Α’ ΕΠΚΑ έχει ανοίξει εδώ και κάποιες εβδομάδες, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο προϊστάμενός της, Μάντης, προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όσον αφορά δράσεις κατοίκων που έχουν λάβει χώρα στο λόφο από το 2002.

Παραθέτοντας ένα πολυποίκιλο υλικό, από λαϊκές συνελεύσεις και ριξίματα της περίφραξης σε διάφορα σημεία του λόφου μέχρι συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και δενδροφυτεύσεις, η Α’ ΕΠΚΑ στοχοποιεί με ονομαστικές αναφορές τουλάχιστον επτά κατοίκους, προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσει και να περιορίσει την όποια δράση τους.Ο αγώνας που δίνουμε οι κάτοικοι των γειτονιών όλα αυτά τα χρόνια για την υπεράσπιση της ελεύθερης πρόσβασης στους λόφους του Φιλοπάππου είναι συλλογικός. Οπότε και η επίθεση σε κάποια συγκεκριμένα άτομα δε μπορεί παρά να αποτελεί επίθεση σε όλο αυτό το συλλογικό που έχει χτιστεί σταδιακά μέσα στο χρονό, μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις. Έτσι, λοιπόν, ο Μάντης και ο κάθε Μάντης θα μας βρει όλους απέναντί του.

Η προανακριτική διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Για την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ έχει προγραμματιστεί ενημερωτική συζήτηση/συνάντηση για το θέμα, στην κατάληψη του ΠΙΚΠΑ