“Σήμερα, 9 Γενάρη, σύντροφοι και συντρόφισσες ανακαταλάβαμε το κτίριο της Villa Amalias κάτω από τη μύτη των δυνάμεων καταστολής που το φρουρούσαν. Ένα κτίριο συνδεδεμένο με την ιστορία του ανατρεπτικού κινήματος εδώ και 22 χρόνια, αλλά και με τις αξίες-αρχές που νοηματοδοτεί για εμάς.

Από την πρώτη στιγμή ανοίγονται πανό και στήνεται μικροφωνική όπου διαβάζονται κείμενα. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες αλληλέγγυοι-ες συγκεντρώνονται γύρω από την κατάληψη. Δύο ώρες μετά και χωρίς εισαγγελική παρουσία, δυνάμεις των ΕΚΑΜ (συνεπικουρούμενες από όλων των ειδών τις αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ελικόπτερου) εισέβαλαν στην κατάληψη συλλαμβάνοντάς μας.

Λίγη ώρα μετά, σύντροφοι και συντρόφισσες καταλαμβάνουν τα κεντρικά γραφεία του κυβερνητικού κόμματος της ΔΗΜΑΡ, αναδεικνύοντας την απόλυτη σύμπλευση του συγκεκριμένου φορέα με τις επιλογές του Σαμαρά και του Δένδια. Μετά από επέμβαση της αστυνομίας προσήχθησαν και οι 40 σύντροφοι και συντρόφισσες.

Το κράτος στην προσπάθειά του να ανακόψει τις κινήσεις αλληλεγγύης που ξεδιπλώνεται επιλέγει να εισβάλει σε έναν ακόμα κοινωνικό χώρο, την κατάληψη Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, συλλαμβάνοντας άλλους 8 συντρόφους μας….”

 

Ο πόλεμος που έχουν κηρύξει κράτος και κεφάλαιο είναι εναντίων όλων. Ενάντια στους εργαζόμενους, με τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, στους μαθητές, με την εισβολή μπάτσων στα κατειλημμένα σχολεία, στους συνταξιούχους, με τις συντάξεις πεινάς και την ουσιαστική κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στους απεργούς, με την καταστολή των κινητοποιήσεών τους, στις λαϊκές συνελεύσεις με τις προσαγωγές και τις συλλήψεις σε προσυγκεντρώσεις και πορείες. Είναι ένας πόλεμος με πρώτο και μόνιμο στόχο όσους και όσες αγωνίζονται, τους χώρους τους και τις δομές τους. Είναι ένας πόλεμος με στόχο την πλήρη υποταγή όλων των εκμεταλλευομένων, όλης της κοινωνίας.

Κάνουμε ξεκάθαρο σε όλο τον καθεστωτικό συμφερτό, κρατικό και παρακρατικό, πως για τη Villa Amalias, την κατάληψη Σκαραμαγκά, την κατάληψη Δέλτα, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στην ΑΣΟΕΕ, τον ρ/σ 98fm, το στέκι XANADU, για όλες τις καταλήψεις, τα στέκια και τα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα και δομές που θα θελήσουν να επιτεθούν, θα βρουν μπροστά τους όλες και όλους εμάς. Θα βρουν μπροστά τους την αλληλεγγύη μας προς όλους τους αγωνιζόμενους. Θα βρουν μπροστά τους την πίστη μας στο όραμα για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας. Για ένα τέτοιο κόσμο θα κάνουμε τα πάντα.

Η επιχείρηση ανακατάληψης της Villa Amalias είναι μια απάντηση στην επίθεση που διεξάγεται εναντίων μας. Είναι η δικιά μας απάντηση. Και όπως δηλώνουν και οι συλληφθέντες σύντροφοι εμείς δεν πρόκειται να υποταχθούμε. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους, μέχρις ότου πετάξουμε στα σκουπίδια της ιστορίας αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης, καταπίεσης, μιζέριας και θανάτου.

 

“…Στους καιρούς των μνημονίων, η επιβαλλόμενη εξαθλίωση, η ολοένα εντεινόμενη φτωχοποίηση της κοινωνίας, αποτελούν το μέλλον που επιβάλλει το κράτος και ο καπιταλισμός. Σε αυτούς τους καιρούς, που η βία του συστήματος κλιμακώνεται και το κράτος μόνιμης έκτακτης ανάγκης εγκαθιδρύει τον ολοκληρωτισμό, η κοινωνική επανάσταση είναι ο μόνος δρόμος. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη στεκόμαστε συνειδητά στα πόδια μας, προτάσσοντας την αυτοοργάνωση, την αντίσταση, την αλληλεγγύη και επιχειρούμε να κάνουμε το ένα βήμα παραπάνω… Να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Στον καιρό που η κυρίαρχη συνθήκη είναι «θα τα χάσουμε όλα», εμείς αγωνιζόμαστε για την αντιστροφή της: «Να τα κερδίσουμε όλα!»…”

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ  VILLA AMALIAS

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 61 & ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΓΕΝΑΡΗ – 12 : 00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Στέκι Αντίπνοια