Το κράτος και το επίσιμο -πλέον- παρακράτος επιτίθενται ενάντια στους πιο αδύναμους και όσους αγωνίζονται για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης. Το καθεστώς προιμοδοτεί και αβαντάρει με κάθε μέσο τις φασιστικές συμμορίες που το τελευταίο διάστημα έχουν βγεί απο τις τρύπες τους και επιτίθενται στους πιο αδύναμους και σε όσους δεν συμβιβάζονται με τα αντικοινωνικά σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα οι μηχανισμοί προπαγάνδας μιλούν για "ακραίες" συμπεριφορές επιδιώκοντας να αποκρύψουν οτι ο ολοκληρωτισμός αποτελεί την πεμπτουσία του καπιταλισμού. Πίσω απο τη ρητορεία περι ακραίων, καταδίκης της βίας απο όπου και αν προέρχεται, διαφύλαξη της τάξης και της ασφάλειας ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ η καταστολή, η τρομοκρατία, οι εκατοντάδες μαχαιρωμένοι ντόπιοι και μετανάστες και οι εμπρησμοί σπιτιών απο τους νοσταλγούς του χίτλερ, οι συνεργασία μπάτσων και χρυσαυγιτών, η επιβολή της σιωπής και η ένταση της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.

Σε αυτή την περίοδο κανένας μόνος του απέναντι στο κράτος, το παρακράτος και τα αφεντικά.

Αγώνας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και την τρόικα.

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ –ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Την Παρασκευή 22/06 γύρω στις 10.30 το πρωί , 25 ασφαλίτες παρουσία εισαγγελέα εισβάλουν στο σπίτι των γονιών στο οποίο βρισκόμουν εκείνη τη στιγμή. Να διευκρινίσω ότι μένω ακριβώς από πάνω. Παρ’ όλα αυτά μάλλον δεν είχαν πληροφορηθεί σωστά αφού λίγο πριν είχαν εισβάλει στο σπίτι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, τρομοκρατώντας αρχικά ένα 12χρονο κορίτσι με την παρουσία τους και χτυπώντας στην συνεχεία επιβλητικά την πόρτα που συνάντησαν στην αυλή του ίδιου σπιτιού όπου διαμένουν τα δυο ενήλικα αδέρφια του. Έπειτα από δική τους υπόδειξη τελικά οι άνδρες της ασφάλειας βρήκαν την πόρτα μου. Στην απαίτηση μου να μάθω αμέσως τι συμβαίνει , εκείνοι με ρώτησαν αν το ΙΧ με αριθμό ….. ανήκει σε μένα και αν το προηγούμενο βράδυ το είχα δώσει σε κάποιον ή το είχα εγώ. Μετά την απάντηση μου ότι το είχα συνεχώς εγώ, εισέβαλαν στο σπίτι και άρχισαν να ψάχνουν τα πάντα ,ρωτώντας με αν έχουμε όπλα και στη συνεχεία ανέβηκαν στο διαμέρισμα μου. Μετά από έλεγχο που ακολούθησε , στον οποίο δεν βρήκαν τίποτα που να συνδέεται με την υπόθεση που κατηγορούμε , άρχισαν να συλλέγουν κάποια πράγματα τα όποια μπορούσαν να τους φάνουν χρήσιμα σε αυτό που προσπαθούσαν να στήσουν (μια αντιασφυξιογόνα μάσκα, γάντια μηχανής , κουκούλα φουλ φέις , μπροσούρες , βιβλία και γυαλιά σνοουμπορντ). Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι παρόλα αυτά μετά το τέλος της επιχείρησης στην έκθεση έρευνας που συντάχθηκε δήλωναν ότι δεν έχει ανευρεθεί και κατασχεθεί τίποτα . Μέχρι εκείνη την στιγμή και παρ όλες τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου δεν είχα μάθει τον ακριβή λόγο για τον όποιο ήταν στο σπίτι μου. Στην συνέχεια μου ζητήθηκε να την υπογράψω και αρνήθηκα 1ον γιατί θεώρησα σκόπιμη την παρουσία δικηγόρου και 2ον γιατί πριν 12 μέρες είχα ένα εργατικό ατύχημα στο δεξί μου χέρι και ήταν πρακτικά αδύνατον. Προφανώς το ατύχημα δεν με καθίστα ανίκανο μόνο να υπογράψω αλλά και να διαπράξω κάποια από τα αδικήματα για τα όποια κατηγορούμε ( οπλοχρησία , επικίνδυνη σωματική βλάβη).

Στη συνεχεία με οδήγησαν στην γενική αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου όπου και συνέχισαν να κρατούν την ιδία στάση και να μη μου λένε τίποτα όταν τους ρωτούσα τι συμβαίνει , παρά μόνο ότι ‘‘εμείς κάνουμε την δουλεία μας’’. Μετά από λίγο με οδήγησαν σε ένα δωμάτιο και κατάλαβα αμέσως ότι βρισκόμουν εκεί για να με αναγνωρίσουν .Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και με αναγνώρισε (!)το θύμα – χρυσαυγίτης , οι μπάτσοι με πήραν από το δωμάτιο και με πήγαν σε ένα γραφείο όπου μου έδωσαν να διαβάσω την κατάθεση του τύπου και μου ανακοίνωσαν τις κατηγορίες. Παρά τις προσπάθειες τους να μου φορτώσουν σύσταση συμμορίας και κουκουλονόμο δεν τα κατάφεραν και εν τέλει βρίσκομαι αντιμέτωπος με 5 πλημμελήματα (επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού με αγνώστους δράστες, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, ηθική αυτουργία σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας ,απειλή και εξύβριση).

Οι αντιφάσεις στις οποίες πέφτει ο χρυσαυγίτης είναι τεράστιες. Πρώτον δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει εμφανή χαρακτηριστικά του παρουσιαστικού μου παρά το υποτιθέμενο γεγονός ότι του επιτέθηκα με μαχαίρι και παράλληλα είχα συγκεκριμένο ρόλο στην επίθεση (παρότρυνση για την φθορά του αυτοκινήτου). Δεύτερον ενώ κατά τα λεγόμενα του εγώ δεν είχα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου και ενώ τυχαίνει να γνωριζόμαστε επειδή μέναμε χρόνια στην ίδια γειτονιά δεν μπόρεσε να με αναγνωρίσει. Τρίτον παρά το ξύλο με σιδερολοστούς και σιδερογροθιές που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε, είχε την ικανότητα και την ψυχραιμία να συγκρατήσει μόνο τον αριθμό του αυτοκινήτου μου.

Εγώ λοιπόν διαβάζοντας όλα αυτά, μαζί με το όνομα του θύματος, άρχισα να γελάω και πλέον ήμουν σίγουρος ότι όλα αυτά ήταν μια καλοστημένη φάρσα. Στην συνέχεια οδηγήθηκα στα κρατητήρια όπου παρέμεινα για 24 ώρες και την επομένη μέρα οδηγήθηκα στο αυτόφωρο όπου και πηρά αναβολή για την δευτέρα 25 /6. Κατά την διάρκεια της κράτησης μου τα καθεστωτικά ΜΜΕ και γνωστά τοπικά site αναπαρήγαγαν πληροφορίες που είχαν δώσει οι μπάτσοι. Μιλούσαν για σύλληψη γνωστού αναρχικού στο χώρο του ηρακλείου ως συνέχεια των δημοσιευμάτων των site της Χ.Α που το βράδυ του γεγονότος έγραφε χυδαία ψέματα για μαχαιρώματα στο λαιμό και ενέδρες θανάτου από ομάδες αναρχικών.

Αξίζει να αναφερθεί το ποσό γρήγορα και αποτελεσματικά λειτουργούν οι μπάτσοι σε συνεργασία με εισαγγελείς και δικαστικούς όταν τρώει ξύλο ένας χρυσαυγίτης , σε τεραστία αντίθεση με τους μαχαιρωμένους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και τους εμπρησμούς σπιτιών στο Ηράκλειο που καταλήγουν σχεδόν πάντα στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Το βράδυ του γεγονότος περνούσα τυχαία από το σημείο ακολουθώντας την καθημερινή διαδρομή για το σπίτι μου. Η μονή μου εμπλοκή με το γεγονός είναι ότι σταμάτησα να δω τι συμβαίνει . Οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι αρνούμαι κάθε κατηγορία που μου προσάπτουν και η δίωξη μου είναι ξεκάθαρα πολιτική. Είμαι αναρχικός, υπερασπίζομαι την πολύμορφη αντιφασιστική δράση και αγωνίζομαι για την κοινωνική απελευθέρωση και την αταξική κοινωνία.

Β.Μ.Σ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΓΙΟΦΥΡΟ

Ο γιός της Χρυσαυγίτισσας, ‘‘τα μαχαίρια’’  και οι ναζιστικές επιθέσεις σε μετανάστες.

Την Πέμπτη το βράδυ κάπου στο γιόφυρο μια παρέα ανεγκέφαλων πιτσιρικάδων με επικεφαλή έναν Χρυσαυγίτη και γιό υποψήφιας της Χ.Α, (όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) έπιναν τον καφέ τους καμαρώνοντας για τα κατορθώματα τους. Πιο συγκεκριμένα το παρεάκι είχε ξυλοκοπήσει και κλέψει μετανάστη, με τα πράγματα του οποίου ο χρυσαυγίτης εθεάθη να καθάριζει επιδεικτικά το αυτοκίνητο του. Τα γέλια κόπηκαν όταν ομάδα αντιφασιστών τους πλησίασε, χωρίς κανείς να φέρει κανένα αντικείμενο, ο συγκεκριμένος φασίστας δεχτηκέ τρείς γροθιές και δυο σφαλιάρες σαν εντελώς ελάχιστη απάντηση σε ένα σκουλήκι που αρέσκεται να χτυπάει αδύναμους για να σπάει πλάκα. Ούτε ενέδρα υπήρξε , ούτε μαχαιρώματα. Όλα αυτά αποτελούν την γκεμπελική προπαγάνδα του Καρεφυλλάκη και της συμμορίας του και τίποτα περισσότερο.

Το ίδιο βράδυ το ναζιστικό κοινοβουλευτικό κόμμα της Χ.Α ανέβασε στην τοπική ιστοσελίδα το  εξής : ‘’Εκτακτο Γεγονός: Αναρχικοί μαχαίρωσαν  τον γιο υποψήφιας της Χ.Α’’, κάνοντας λόγω για 10 άτομα που μαχαίρωσαν έναν που όμως απέφυγε τις μαχαιριές και ψιλοτραυματίστηκε. Τα ψέματα των νεοναζί αναπαρήχθηκαν από δίαφορα site με τίτλους όπως ‘’Ενέδρα θανάτου καταγγέλει η Χ.Α’’ ή ‘’Μαχαιρωμένος στο λαιμό γιος υποψήφιας της Χ.Α’’ και άλλα τέτοια. Στην όλη προπαγάνδα πρωτοστάτησε ο επικεφαλής των ναζί στην Κρήτη Καρεφυλλάκης γνωστός από τις φωτογραφίες του τόσο με ναζιστικούς χαιρετισμούς, όσο και με μαχαίρι δίπλα σε ματατζήδες εναντίον διαδηλωτών.

Πιστοί απόγονοι του Γκέμπελς και της λογικής ‘’πες, πες κάτι θα μείνει’’ οι χρυσαυγίτες εμφανίζουν μαχαιρώματα απλά για να γραφτεί η λέξη. Η λογική είναι απλή: ότι και να έχει γίνει στην πραγματικότητα η συνεχής επανάληψη της ψεύτικης είδησης  δημιουργεί τέτοια σύγχηση που στο τέλος κανείς δεν θα θυμάται τι είναι αλήθεια και τι όχι. Αποτέλεσμα όλης αυτής της υπερβολής είναι να συλληφθεί την επόμενη μέρα συντρόφος που περνούσε τυχαία από το σημείο και δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός.

Οι νεοναζί μέσω της θυματοποίησης, όπως αυτή προβάλλεται από τα ΜΜΕ, επιζητούν την ηθική και κοινωνική νομιμοποίση τους και ταυτόχρονα την προστασία των μπάτσων. Απαρραίτητα χαρακτηριστικά για να αναπτύξουν το ‘’κοινωνικό’’ τους έργο, όπως οι εμπρησμοί σπιτιών μεταναστών που έγιναν στην Θέρισσο και στην Αγ.Τριάδα στις 14 και 16 Ιουνίου, οι ξυλοδαρμοί  σε μετανάστες και αγωνιστές στα Χανιά και οι  επιθέσεις στο πλευρό των Ματατζήδων  εναντίον διαδηλωτών. Και φυσικά, τα δικά τους μαχαιρώματα, τα πραγματικά, εναντίον των μεταναστών στον Αγ. Παντελεήμονα και  την πλ.Αττικής, στους σταθμούς του Μετρό και στο Πέραμα. Αυτά για τα οποία οι ‘’αντικαθεστωτικοί’’ της Χ.Α  σπανίως δικάζονται και ποτέ δεν τιμωρούνται από το καθεστώς που τείνει όλο και πιο απροκάλυπτα προς τον φασισμό.

Οι χρυσαυγίτες και οι φασίστες δεν είναι τίποτα περισσότερο από το ίδιο το καθεστώς που αφού αδυνατεί πλέον να επιβληθεί με το καρότο θα πρέπει να το κάνει με το μαστίγιο. Ανέκαθεν αποτελούσαν το βαθύ κράτος, σκοπός τους είναι η πλήρης υποταγή της ίδιας της κοινωνίας και όπλο τους η βία στους αδύναμους.

Εμείς από την μεριά μας ξεκαθαρίζουμε προς όσους ενδιαφέρονται, ότι δεν θα ανεχτούμε ρατσιστικές επιθέσεις στην πόλη μας και θα τσακίσουμε τις ναζιστικές συμμορίες. Ο κόσμος που ονειρευόμαστε και για τον οποίο πολεμάμε βασίζεται στην αλληλεγγύη, την ισότητα και την συνεχή εξέγερση ενάντια στην εξουσία. Ο  κόσμος των νεοναζί  αποτελείται από τον ρατσισμό, την φυλή, την πλήρη υποταγή στον  αρχηγό, τον ολοκληρωτισμό και τον πόλεμο. Γι’ αυτό και είμαστε δυο κόσμοι σε σύγκρουση.

Στην πορεία προς την κοινωνική απελευθέρωση και την αταξική κοινωνία οι φασίστες αποτελούν ακόμα ένα εμπόδιο και συνεπώς θα περάσουμε από πάνω τους. Ο καθένας ας διαλέξει στρατόπεδο και ας αναλάβει τις ευθύνες του.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

  ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΩΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

 ΔΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 11:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/06

 ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ