ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

ενάντια στον ολοκληρωτισμό και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο

 Σε μια περίοδο συνολικής συστημικής κρίσης το κράτος και τα αφεντικά οξύνουν την επίθεσή τους στην κοινωνία καταδικάζοντας όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης, καταπίεσης και εξαθλίωσης. Το καθεστώς επιχειρεί το βίαιο μετασχηματισμό της κοινωνίας με στόχο την υποταγή, τη λεηλασία, τον εκφασισμό της. Σε αυτή του την κίνηση  συστρατεύει όλους τους μηχανισμού του – ιδεολογικούς/προπαγάνδας, αστυνομικούς, δικαστικούς, φασιστικές συμμορίες-  για να καταστείλει παραδειγματικά τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που στήνουν αναχώματα στην κρατική και καπιταλιστική επίθεση.   

Ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς. Ενάντια στην επίθεση στις εργατικές κατακτήσεις και την απαξίωση της ίδια μας της ζωής.

Ενάντια στις κατασταλτικές επιθέσεις και την κυρίαρχη προπαγάνδα που συκοφαντεί τους κοινωνικούς αγώνες. Τις συλλήψεις, προσαγωγές και τραυματισμούς απεργών και διαδηλωτών. Τις επιθέσεις σε κατειλημμένους χώρους αγώνα, σε συνελεύσεις γειτονιάς, σε διαδηλώσεις. Τη διαρκή παρουσία στους δρόμους των στρατιωτικοποιημένων κατασταλτικών μηχανισμών.

Ενάντια στον επιβαλλόμενο εκφασισμό της κοινωνίας. Την ενίσχυση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου, ως αντεπαναστατική εφεδρεία του καθεστώτος. Τις επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές και την προσπάθεια διάχυσης του φόβου στην κοινωνία.

Ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Τον αποπροσανατολισμό της κοινωνικής αμφισβήτησης και τη στοχοποίηση των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων (μετανάστες, ρομά, κλπ).

Η μόνη λύση των καταπιεσμένων είναι οι δρόμοι,  χωρίς  ψευδαισθήσεις εξωραϊσμού του υπάρχοντος συστήματος καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Η αντίσταση στην καπιταλιστική και κρατική βαρβαρότητα και η κοινωνική- ταξική- πολιτική οργάνωση των από τα κάτω. Ο αγώνας για τη συνολική ανατροπή και την κοινωνική επανάσταση. Ο αγώνας για μια κοινωνία ισότητας-αλληλεγγύης-ελευθερίας.

 Με βάση αυτό το πλαίσιο καλούμε το αθηναϊκό αναρχικό κίνημα σε συνάντηση με την προοπτική απεύθυνσης πανελλαδικού καλέσματος για την οργάνωση πορειών και άλλων συντονισμένων δράσεων σε όλη την επικράτεια με σκοπό την ανάδειξη και την κατοχύρωση στις συνειδήσεις των καταπιεσμένων του ολοκληρωτικού χαρακτήρα της επίθεσης κράτους και αφεντικών, αλλά και της ανάγκης μιας συνολικής επιθετικής αντιμετώπισής της που δεν θα στοχεύει στην ουτοπία επιστροφής σε μια φανταστική δημοκρατική ομαλότητα, αλλά θα προτάσσει την κοινωνική χειραφέτηση. Θα υποδεικνύει το δρόμο του αγώνα και της αυτοοργάνωσης σαν τη μόνη ικανή κοινωνική συνθήκη να ανατρέψει τα σχέδια της εξουσίας, ανατρέποντας την ίδια την εξουσία.

Μέσα στο γενικό πλαίσιο που θέτουμε θέλουμε να ακούσουμε και να πούμε τις απόψεις μας σε συντρόφους/ισσες και συλλογικότητες που θα ανταποκριθούν, να συνδιαμορφώσουμε μαζί τους απόψεις και πρακτικές εκεί όπου είναι εφικτό και εκεί που δεν είναι οι απόψεις και οι πρακτικές μας να πορευτούν συντροφικά δίπλα – δίπλα.

 ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου – 7μμ, πολυτεχνείο

 Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση
sinelefsianarchikon@gmail.com