Καθαρά Δευτέρα σήμερα και από τις 11 το πρωί άρχισε η παρέμβαση της λαϊκής συνέλευσης κατοίκων Πετραλώνων, Κουκακίου, Θησείου.

60 περίπου άτομα μοίρασαν χιλιάδες κείμενα για την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ενώ κρεμάστηκαν και δύο πανό. Το πρώτο αναφερόταν στην καταστροφή των δημόσιων, ελεύθερων και πράσινων χώρων από τον δήμαρχο Κακλαμάνη («Κακλαmoney κράτα το τελευταίο δέντρο για να κρεμαστείς») και το δεύτερο, που ήταν γραμμένο στην αλβανική γλώσσα -δεδομένης της μεγάλης παρουσίας μεταναστών στο λόφο-, αναφέρονταν στην Κούνεβα («Κωνσταντίνα δεν είσαι μόνη, κράτος-αφεντικά δολοφονούν»).

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν και αγωνιστές/στριες από ένα άλλο ανοιχτό μέτωπο για την προάσπιση του δημόσιου χώρου, το πάρκο Κύπρου και Πατησίων στην Κυψέλη. Μοίρασαν εκατοντάδες κείμενα της ανοιχτής συνέλευσης που ενημερώνουν για την υπόθεση, ενώ σχετικό κείμενο μοιράστηκε και από το στέκι μας.

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και από τη «Συντονιστική επιτροπή της λαϊκής συνέλευσης λόφων Φιλοπάππου».

Κατά τα άλλα ο κόσμος που βρέθηκε φέτος στον λόφο ήταν λιγότερος από την περσινή χρονιά. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες/στριες, οι οποίοι/ες έστησαν τους δικούς τους χορούς με παραδοσιακή μουσική, κάποια μέτρα παραδίπλα από την εξέδρα του δήμου.

Μπάτσοι για μία ακόμη χρονιά είχαν στρατοπεδεύσει στο λιθόστρωτο του Πικιώνη, ενώ η αφίσα της ανοιχτής συνέλευσης του πάρκου Κύπρου και Πατησίων, που παρίστανε τον… ομέρ πριόνη Κακλαμάνη τράβηξε τα βλέμματα και απέσπασε αρκετά θετικά σχόλια από τους διερχόμενους.