Κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του αντιφασιστικού/αντικρατικού καλέσματος της 1ης Νοέμβρη

Η αντιφασιστική/αντικρατική συγκέντρωση και πορεία που είχε καλεστεί για την 1η Νοέμβρη, μετά από πρωτοβουλία της αναρχικής/αντιεξουσιαστικής συνέλευσης Ν.Ιωνίας/Ηρακλείου και πλαισίωσαν με καλέσματα και άλλες ομάδες και συνελεύσεις, απαγορεύτηκε από το κράτος βάσει του νέου νομοσχεδίου, χουντικής εμπνεύσεως, περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων και ανακοινώθηκε από τα συστημικά μέσα, το βράδυ του Σαββάτου.

Έπειτα από την κατάληψη της πλατείας του Ηρακλείου από τις αστυνομικές δυνάμεις περίπου μία ώρα πριν το κάλεσμα, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στον σταθμό της Ν.Ιωνίας. Όταν οι δυνάμεις του κινήματος έφτασαν εκεί, βρήκαν εκ νέου τον κρατικό μηχανισμό να απαγορεύει, δια στόματος των πάνοπλων μπάτσων, οποιαδήποτε συγκέντρωση.

Ο κόσμος του αγώνα στάθηκε αποφασισμένος να μην παραιτηθεί και συγκεντρώθηκε εκ νέου στο Γαλάτσι όπου και πραγματοποίησε πορεία στη γειτονιά μέχρι την πλατεία του Αγίου Ανδρέα. Μόλις λίγα λεπτά μετά την είσοδο της διαδήλωσης στην πλατεία, διμοιρίες των ΜΑΤ άρχισαν να πλησιάζουν την συγκέντρωση. Ο κόσμος συντάχθηκε και έμεινε μαζί ενόσω από όλες τις πλευρές ερχόντουσαν αστυνομικές δυνάμεις. Αφού περικύκλωσαν την συγκέντρωση, και χωρίς να αφήσουν καμία διέξοδο διαφυγής εξαπέλυσαν μία ακραία σε βιαιότητα κατασταλτική επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών συγκεντρωμένων και τη σύλληψη συντρόφων/σσων και τον τραυματισμό τεσσάρων εξ αυτών, μίας συντρόφισσας σοβαρά, που έπειτα από την επιμονή του κόσμου διακομίστηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομείο.

Τη βία των μπάτσων δέχτηκε και πλήθος κόσμου της γειτονιάς που καθόταν σε μαγαζιά ενώ η πιο ακραία έκφραση της δολοφονικής φύσης του κράτους εκφράστηκε μέχρι και πάνω σε ένα πεντάχρονο παιδί που βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του μέσα σε ένα μαγαζί και το χτύπησαν και μάλιστα με ανάποδο γκλομπ.

Το κράτος έδειξε για άλλη μία φορά το δολοφονικό, αντικοινωνικό του πρόσωπο.

Εμείς για άλλη μια φορά θα φωνάξουμε πως μπροστά στην κρατική καταστολή δεν κάνουμε ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες περνάν αύριο από την Ευελπίδων με τις κατηγορίες της αντίστασης και της απείθειας.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ 1Ης ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 11.00 π.μ.