Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συνεχείς περιπολίες των τραμπούκων των μηχανοκίνητων ομάδων διασχίζουν όλα τα στενά των Εξαρχείων μέχρι τον λόφο του Στρέφη, διμοιρίες των ΜΑΤ, κάθε μέρα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανεβοκατεβαίνουν την οδό Τοσίτσα αλλάζοντας βάρδιες στη φύλαξη του φρουρίου/εργοταξίου του μετρό, κλούβες περικυκλώνουν μόνιμα τη γειτονιά από την Ακαδημίας και τη Χαριλάου Τρικούπη μέχρι το Μουσείο και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Όλων των ειδών οι μπάτσοι βρίσκονται στραποδευμένοι περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων, ασύρματοι, περιπολικά και ασφαλίτες. Έτσι επιχειρεί να μετατρέψει το κράτος την αγωνιστική γειτονιά των Εξαρχείων σε ζώνη κατοχής, με την εισβολή και τη μόνιμη εγκατάσταση ενός αστυνομικού στρατού σε κάθε γωνία. Ενός στρατού που τρομοκρατεί κατοίκους, θαμώνες και περαστικούς, που επιτίθεται σε όποιον και όποια σηκώνει το ανάστημά του και αντιτίθεται στην κρατική τρομοκρατία.

Το τελευταίο επεισόδιο μέσα από το οποίο αναδεικνύεται για άλλη μία φορά η δολοφονική φύση των αστυνομικών ταγμάτων καταστολής έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 9/9 μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση ενάντια στην ανάπλαση των Εξαρχείων. Μία γυναίκα την ώρα που πήγε να πάρει το μηχανάκι της από την οδό Τσαμαδού απήχθη από τους μπάτσους/φρουρούς του εργοταξίου όταν αντέκρουσε τα τραμπούκικα σχόλιά τους. Οι ένστολοι βασανιστές έσυραν τη γυναίκα στο εσωτερικό του εργοταξίου, καθιστώντας την πλήρως απομονωμένη και την κακοποίησαν. Η γυναίκα σώθηκε όταν κόσμος που άκουσε τις φωνές της προσέγγισε το σημείο με αποτέλεσμα οι μπάτσοι να καταλάβουν πως είναι πλέον εκτεθειμένοι και να σταματήσουν, αφήνοντάς της όμως ήδη αρκετούς μώλωπες σε όλο της το σώμα.

Ένα συμβάν υλοποιημένο από τα πιο αρρωστημένα και σαπισμένα μυαλά αυτού του κόσμου, από τους κρατικούς εκτελεστές-μαφιόζους που κάνουν χρήση των τακτικών που προωθούνται, καλλιεργούνται και επικροτούνται φυσικά από το ίδιο το κράτος, εξ ου και απολαμβάνουν την πλήρη κρατική ασυλία. Γιατί δεν είναι πρώτη φορά που απομονώνονται, βασανίζονται, κακοποιούνται, ξυλοκοπούνται ή απειλούνται με εικονικούς βιασμούς και σεξιστικά σχόλια όσες και όσοι έρχονται αντιμέτωποι με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής. Διότι αυτές οι πρακτικές χρησιμοποιούνται διαχρονικά από τους μπάτσους- τόσο απέναντι στους εξαθλιωμένους και απόκληρους αυτού του κόσμου όσο και απέναντι σε όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου -στοχεύοντας στην τρομοκράτηση της κοινωνίας, στο τσάκισμα των αντιστάσεων και στην επιβολή ενός καθεστώτος σιωπής και υποταγής.

Όμως η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει. Θα σταθούμε η μία δίπλα στην άλλη, ο ένας δίπλα στον άλλο. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, η κρατική καταστολή θα μας βρει απέναντί της. Τώρα και πάντα. Γιατί η απέχθεια για μια ζωή συνεχούς καταπίεσης, φίμωσης και υποταγής και η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων κερδίζουν τον φόβο!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΜΠΑΤΣΟΙ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΕΣ

Συγκέντρωση: Τετάρτη 14/9, 19.00, Τσαμαδού&Στουρνάρη

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια