Εδώ και κάποιες ημέρες τοιχοκολλείται στις γειτονιές μας το πρώτο εφημεριδάκι τοίχου του στεκιού Αντίπνοια. Ζητήματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μας απασχόλησαν, ή και συνεχίζουν να μας απασχολούν, συμπεριλαμβάνονται στην ύλη του.

Από τον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης Κέρκυρας ενάντια στη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. στον τόπο τους, μέχρι έναν άλλον αγώνα που δίνεται εδώ, στις γειτονιές μας, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία (απόλυση του καθηγητή Θ.Π. από το κέντρο ξένων γλωσσών «Ευρωπαϊκή Πορεία»).

Το Μεταγωγών, στην Πέτρου Ράλλη, αποτελεί σημείο συμπύκνωσης της μεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους και της μεταχείρισης που επιφυλάσσει στους μετανάστες. 25 Οκτώβρη, μία ακόμη άγρια καταδίωξη της αστυνομίας, γκλοπ, βρισιές, προπηλακισμοί15 τραυματίες, ο Μοντασέρ Μοχάμεντ νεκρός

Υπενθυμίζουμε ότι… σε περιόδους οικονομικής κρίσης καιρός να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν, τη στιγμή που σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποιούν από τον Μάιο απαλλοτριώσεις προϊόντων από super-market και στη συνέχεια τα μοιράζουν σε κοντινές λαϊκές αγορές ή πλατείες.

Λίγο πριν κλείσει η ύλη της εφημερίδας τοίχου ξεκίνησε ο αγώνας των εγκλείστων στις ελληνικές φυλακές (αρχικά με αποχή συσσιτίου και στη συνέχεια με κυλιόμενη απεργία πείνας), ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα μπουντρούμια της δημοκρατίας. Είμαστε δίπλα τους…

Το εφημεριδάκι μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf από εδώ

Το εφημεριδάκι τοίχου κυκλοφορεί και σε έντυπη μορφή, μοιράζεται χέρι-χέρι σε σταθμούς και σχολεία των περιοχών μας.

Μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf εδώ