Η 6η συνδιάσκεψη της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή, 23 και 24 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των ιδιαίτερωνσυνθηκών που προκαλεί η πανδημία. Η διήμερη διαδικασία ξεκίνησε με την ανοιχτή συζήτηση, στην οποία οι συλλογικότητες της ΑΠΟ τοποθετήθηκαν για την πολιτική και κοινωνική συγκυρία καθώς και απολογιστικά για τη δράση της οργάνωσης στο προηγούμενο διάστημα. Επίσης, τη συζήτηση παρακολούθησαν σύντροφοι/ισσες από την αναρχική συλλογικότητα Άγρια Νέδα από την Καλαμάτα, οι οποίοι πραγματοποίησαν και σύντομη τοποθέτηση, καθώς σύντροφοι/-ισσες από την Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση.

Οι διαδικασίες της συνδιάσκεψης συνεχίστηκαν με τις εσωτερικές συζητήσεις μεταξύ των ομάδων της ΑΠΟ, κατά τις οποίες απολογίστηκε η συνολική πολιτική κίνησή της, η λειτουργία των οργάνων και θεματικών ομάδων της και σχεδιάστηκε η κατεύθυνση της δράσης και των πρωτοβουλιών της για το αμέσως επόμενο διάστημα εν μέσω της κρίσιμης κοινωνικοπολιτικής συνθήκης που διαμορφώνει η πανδημία και η εγκληματική της διαχείριση από το κράτος. Μια συνθήκη που δεν επιτρέπει επανάπαυση αλλά επιτάσσει τη διαρκή επαγρύπνηση, την όξυνση του αγώνα σε κάθε μέτωπο του κοινωνικού πολέμου και την έμπρακτη δήλωση της αλληλεγγύης με όλους όσοι αγωνίζονται για ζωή, υγεία, παιδεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Με όλους όσοι καταδικάζονται να ζουν στην ανέχεια και την ανασφάλεια εξαιτίας των βάρβαρων κρατικών πολιτικών.

Η ΑΠΟ εκφράζει, από τη στιγμή της συγκρότησής της, μια ανοιχτή πρόταση για τους αναρχικούς που αναφέρονται στον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα και στην κοινωνική επανάσταση· μια διαρκή πρόταση για την πολιτική και οργανωτική συγκρότηση του αναρχικού κινήματος. Με δεδομένη την εκτίμηση πως η κατασταλτική εκστρατεία του κράτους αποτελεί μία μακροπρόθεσμη επιλογή ασφυκτικού περιορισμού των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και αιχμή του δόρατος της συνολικής επιχείρησης αλλαγής του κοινωνικού τόπου σε μία δυστοπία εκμετάλλευσης και υποταγής και έχοντας την εκτίμηση της υποβόσκουσας κοινωνικής έκρηξης απέναντι σε αυτή την επιχείρηση, θέλουμε να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός πολιτικού σχεδίου που να αντιμετωπίζει κατάματα τις προκλήσεις των καιρών μας, συνυπολογίζοντας εκείνους με τους οποίους βαδίζουμε μαζί και επιδιώκοντας να βρεθούμε στο πλάι ακόμα περισσότερων. Με σπουδή για την οργάνωση της άμυνας απέναντι στην επέλαση του κράτους και των αφεντικών και έχοντας ως ορίζοντα τη γενικευμένη κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Με συνέπεια στα ταξικά και κοινωνικά μέτωπα αγώνα που θέτουν φραγμούς στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωών μας στο σήμερα και έχοντας ως στόχο την κατάκτηση της μόνης ζωής που αξίζει να βιωθεί: Αυτής στα λαϊκά συμβούλια της κοινωνικής επανάστασης.

Υ.Γ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε βαθύτατα για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη λειτουργία του ελευθεριακού portal Land and Freedom, τη συντρόφισσα Λίνα και τους συντρόφους Στέφανο και Τάσο.

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των συλλογικοτήτων:

Τοποθέτηση συλλογικότητας για τον ελευθεριακό κομμουνισμό Libertatia

Τοποθετηση αναρχικής συλλογικότητας Κύκλος της Φωτιάς

Τοποθετηση συλλογικότητας για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο και Κόκκινο

Τοποθετηση αναρχικής συλλογικότητας Ομικρον72

Τοποθετηση αναρχικής ομάδας Δυσήνιος Ίππος