Η LIBERTATIA ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ

Τον Γενάρη του 2018 η κατάληψη Libertatia καίγεται ολοσχερώς ύστερα από εμπρηστική επίθεση φασιστών. Μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εθνικιστικών συλλαλητηρίων εκείνης της περιόδου και με την κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων. Άμεσα, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της κατάληψης αποφασίζουν να προχωρήσουν στην ανοικοδόμηση του κτιρίου, ώστε να δοθεί μια έμπρακτη και αποφασιστική απάντηση τόσο προς το κράτος όσο και προς τις παρακρατικές συμμορίες του.

Η εκκίνηση των εργασιών, η έκφραση της πολιτικής και υλικής αλληλεγγύης από συντρόφους/ισσες τόσο πανελλαδικά όσο και διεθνώς, η επιμονή και η αποτελεσματικότητα των καταληψιών της Libertatia, δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον κρατικό μηχανισμό. Έτσι, στις 8 Νοέμβρη του 2019 κατά την διάρκεια των εργασιών ανοικοδόμησης αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στο χώρο της κατάληψης και πραγματοποιούν 4 συλλήψεις.

Έκτοτε η διαδικασία της ανοικοδόμησης της κατάληψης βρίσκεται στο στόχαστρο της καταστολής και αποτελεί δεδηλωμένο στόχο η αποτροπή της. Μπάτσοι μαζί με την εφορία νεοτέρων μνημείων εισβάλλουν στην κατάληψη προκειμένου να εμποδίσουν τις εργασίες, να τρομοκρατήσουν όσους εμπλέκονται σε αυτές και να επιβαρύνουν οικονομικά τους αγωνιστές. Αποτέλεσμα αυτών των τριών μέχρι σήμερα εισβολών είναι η κλοπή των εργαλείων της ανοικοδόμησης κατά τις δύο τελευταίες καθώς και οι συλλήψεις αγωνιστών, με πιο πρόσφατες αυτές των δώδεκα συντρόφων και συντροφισσών τον Αύγουστο του 2020.

Οι κρατικές κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον της κατάληψης και των αγωνιστών/στριών που συμμετέχουν στις εργασίες ανοικοδόμησής της αποτελούν την συνέχεια του εμπρησμού της Libertatia από ομάδα φασιστών υπό την πλήρη ανοχή και κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων κατά την διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου το Γενάρη του 2018, ενώ ταυτόχρονα εντάσσονται πλήρως στην κατασταλτική εκστρατεία που βρίσκεται τον τελευταίο ένα χρόνο σε εξέλιξη. Ενός κατασταλτικού σχεδίου το οποίο στοχεύει τόσο τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που αναπτύσσονται από τα κάτω, όσο και το αναρχικό κίνημα, με τις καταλήψεις να μην έχουν σταματήσει στιγμή να βρίσκονται στο επίκεντρό του. Στη συνθήκη φόβου και υποταγής που θέλουν να επιβάλουν κράτος και αφεντικά, οι καταλήψεις ως ορατά σημεία αντίστασης πρέπει να χτυπηθούν άμεσα, αποφασιστικά και παραδειγματικά. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι πρόσφατες εκκενώσεις των καταλήψεων Terra Incognita στη Θεσσαλονική και Rosa Nera στα Χανιά.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της Libertatia, σε πείσμα των καιρών, σήκωσαν το βάρος της ανοικοδόμησης, αντιμετώπισαν πλήθος εμποδίων και σήμερα έχουν προχωρήσει σημαντικά την ανοικοδόμηση της κατάληψης. Γεγονός που αποτελεί σαφή νίκη για το αναρχικό κίνημα και για τον κόσμο του αγώνα, αναδεικνύοντας πόσα μπορούμε να επιτύχουμε με όπλα μας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη. Στις 17 Σεπτέμβρη οι συλληφθέντες από την εισβολή τον Νοέμβρη του 2019 θα βρεθούν στα δικαστήρια για να υπερασπιστούν την επιλογή τους να ανοικοδομήσουν το πυρπολημένο κτίριο της κατάληψης, να αποδείξουν στην πράξη ότι ο κόσμος του αγώνα, οι αναρχικοί, οι καταληψίες δεν παραδίνονται. Μάχονται και κερδίζουν.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ LIBERTATIA – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 9.00

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ | ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ