Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη συνθήκη για ολόκληρη την κοινωνία. Η εξελισσόμενη πανδημία του ιού COVID-19, ενός ιού που πλήττει κυρίως ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά όχι μόνο. Το αναρχικό κίνημα ως κομμάτι της κοινωνίας, έρxεται αντιμέτωπο με αυτή τη νέα συνθήκη. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία πρέπει όλη να συμβάλλουμε και να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.
 Στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης την Πέμπτη 16/4 κρεμάστηκαν 2 πανό, το ένα έξω από το νοσοκομείο Θεαγένειο σχετικά για την πανδημία και το 2ο για το θάνατο της κρατούμενης Αζιζελ Ντενίρογλου στις φυλακές Θήβας. Την ίδια μέρα βάφτηκαν συνθήματα στη γειτονιά ενάντια στην πανδημία και το συνεχιζόμενο κρατικό – καπιταλιστικό έγκλημα.
 Ως συνέχεια των δράσεων αλληλεγγύης ,την Κυριακή 26/4 η κατάληψη Libertatia θα είναι ανοιχτή από τις 17.00 μέχρι τις 20.00, στον εξωτερικό χώρο της (στην αυλή) και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας θα πραγματοποιηθεί συλλογή χρημάτων για την οικονομική στήριξη του ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών.

Παράλληλα δημιουργούμε δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στη γειτονιά της κατάληψης.
 
Η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια και ο αγώνας δεν απαγορεύονται ούτε μπαίνουν σε καραντίνα. Ο ταξικός πόλεμος, ιδιαίτερα από την πλευρά των εξουσιαστών, δεν έχει μπει σε καραντίνα και δεν πρέπει να παύσει μονομερώς.
Θα συνεχίσουμε ως άνθρωποι και όχι ως εξατομικευμένοι κανίβαλοι, ως αντιστεκόμενοι και όχι παραδομένοι και φοβισμένοι, ως αναρχικοί, τον αγώνα για την κοινωνία των ελεύθερων ίσων που θα έχει ως προτεραιότητα την προστασία των ευάλωτων, ως πρώτο και κύριο συμφέρον τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, ως βασικό μέλημά της την ευμάρεια και την εξυπηρέτηση της κοινωνίας και όχι μίας κάστας ισχυρών, που οδηγούν την ανθρωπότητα στην δυστοπία του θανάτου, της εξαθλίωσης και του ελέγχου.

 

 

 

 

 

 
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!
Η κοινωνία θα νικήσει !