Το Σάββατο 5/9 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την κατάληψη Libertatia μετά και τις νέες συλλήψεις συντρόφων και συντροφισσών στις 23/8 και την προσπάθεια του κράτους να πλήξει το εγχείρημα της ανοικοδόμησης.

Η συγκέντρωση πλαισιώθηκε από περίπου 150 άτομα και κράτησε περισσότερες από τέσσερις ώρες, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα απέναντι στην κρατική καταστολή. Είχαν προηγηθεί καλέσματα τις προηγούμενες μέρες από το σύνολο των πολιτικών συλλογικοτήτων και των καταλήψεων της πόλης. Η περιφρούρηση των εργασιών και η πολιτική υπεράσπιση της διαδικασίας της ανοικοδόμησης σε μια περίοδο καταστολής των χώρων αγώνα και κυρίως σε μια μέρα που είχε προηγηθεί η εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά δείχνει την ανυποχώρητη στάση του κινήματος και παράλληλα εκφράζει ξεκάθαρα τη βούληση για συνέχεια ενός αγώνα με ιδιαίτερη σημασία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η αστυνομική παρουσία στη γειτονιά ήταν αυξημένη για ακόμα μια φορά, κάτι που όμως δεν πτόησε τον αλληλέγγυο κόσμο να παραμείνει στο σημείο για τόσες ώρες ούτε και τους συντρόφους που προχωρούσαν τη διαδικασία της ανοικοδόμησης εντός του κτιρίου και ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της ανοικοδόμηση της σκεπή.
Επίσης, μοιράστηκαν κείμενα στον κόσμο της γειτονιάς ενώ υπήρχαν αναρτημένα πανό στην περίφραξη της κατάληψης, το ένα εκ των οποίων ήταν για να εκφράσει την αλληλεγγύη στην κατάληψη Rosa Nera, με υπογραφή μιας κατάληψης που πρόσφατα βρέθηκε στο στόχαστρο της καταστολής, της Terra Incognita. Για ακόμα μια φορά τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η κατάληψη Libertatia θα μείνει κι ότι ο δίκαιος αγώνας για την ανοικοδόμησή της θα συνεχιστεί.