sipsasweb

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Θ. ΣΙΨΑ

που διώκεται βάσει σκευωρίας για τον εμπρησμό της Marfin.

Την 5 Μάη του 2010, ημέρα γενικής απεργίας, χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν δυναμικά στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στη ψήφιση του πρώτου μνημονίου. Η ημέρα εκείνη, όπου είχε αναπτυχθεί ένα εξεγερσιακό κλίμα, στιγματίστηκε ανεπανόρθωτα από τον θάνατο τριών ανθρώπων μέσα στην τράπεζα Marfin, όταν άτομα έβαλαν φωτιά στο κτίριο παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι υπήρχαν μέσα εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι. Ανεξάρτητα από τις ευθύνες του ιδιοκτήτη της τράπεζας Βγενόπουλου και της διοίκησής της (δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου, δεν λειτούργησε το σύστημα πυρασφάλειας και η τράπεζα λειτουργούσε σαν να μην έτρεχε τίποτα στο κέντρο της Αθήνας), η πράξη αυτών των ατόμων ήταν δολοφονική, αντικινηματική και αντικοινωνική και έβαλε φρένο στην ανάπτυξη της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης απέναντι στους κυρίαρχους. Αυτό το γεγονός χρησιμοποιήθηκε από την κυριαρχία, μέσω των Μ.Μ.Ε για να καταδικάσει την κοινωνική αντιβία που δίκαια εκφράζεται από κομμάτια του κόσμου του αγώνα απέναντι στη βία των εξουσιαστών, που απαιτούν να έχουν το μονοπώλιό της. Χρησιμοποιήθηκε για να αποδυναμώσει και κατακερματίσει το κίνημα και για να στοχοποιήσει και κατασυκοφαντήσει τα πιο ριζοσπαστικά του κομμάτια, τους αναρχικούς αγωνιστές/στριες.

Ο Θ.Σίψας κατηγορείται για τον εμπρησμό της Μarfin με μοναδικό στοιχείο τη συμμετοχή του στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Στοχοποιείται γιατί είναι αναρχικός, μία πολιτική θέση στην οποία δεν χωράει η λογική τωνπαράπλευρων απωλειών ή η αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή.

Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Φτάνοντας στο σήμερα, συνεχίζεται απρόσκοπτα η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, με τη φτώχεια και την εξαθλίωση να αγγίζει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας. Εγκαθιδρύεται μόνιμα το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, με τη διαρκή αναβάθμιση των μηχανισμών καταστολής και των μέσων επιτήρησης και ελέγχου. Ενώ με τη δίωξη όσων θεωρούνται εσωτερική απειλή- δηλαδή όσων αντιστέκονται στους σχεδιασμούς της κυριαρχίας- κράτος και κεφάλαιο στοχεύουν στην τρομοκράτηση, μέσω της παραδειγματικής τιμωρίας των αγωνιστών και την άγρια καταστολή των αγώνων, ολόκληρης την κοινωνίας ώστε να την καθυποτάξουν .

 

MΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: στ. ΗΣΑΠ Πετραλώνων Πέμπτη 10/12 στις 18:30

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Μοναστηράκι, Σάββατο 12/12 στις 12.00

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΚΗΣ: Πρωτοδικείο Αθηνών, Τετάρτη 16/12 στις 9.00 π.μ.