Αθήνα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Στις 25 Μαΐου 4 αστυνομικοί στη Μινεάπολη των ΗΠΑ σταματούν και συλλαμβάνουν τον George Floyd με αφορμή ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων. Έχοντας ήδη δέσει τα χέρια του, 3 από αυτούς τον ρίχνουν στο έδαφος και τον κρατούν ακινητοποιημένο με τον Derek Chauvin να πνίγει επί 9 λεπτά τον George Floyd, ακόμα και όταν δεν είχε ολοφάνερα τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να τον δολοφονήσει σε κοινή θέα.

Η αστυνομική βία στις ΗΠΑ είναι από τους βασικούς πυλώνες συγκρότησης ενός κράτους που επιτίθεται μανιωδώς προκειμένου να διατηρήσει την ισχύ του. Έχοντας προκαλέσει και εμπλακεί σε εκατοντάδες ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις το αμερικανικό κράτος βομβαρδίζει αμάχους, λεηλατεί την καπιταλιστική περιφέρεια τρομοκρατώντας τόσο τον πλανήτη, όσο και τους ίδιους τους κατοίκους του, και με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τους μαύρους, ιθαγενικούς και ευρύτερα φτωχούς πληθυσμούς.

Η σκληρή ταξική διάρθωση της αμερικανικής κοινωνίας, όπου μια μικρή ελίτ κατέχει τον συντριπτικό πλούτο της χώρας, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι σκοτώνονται εξαιτίας των συνθηκών δουλειάς τους, έγινε ακόμα πιο εμφανής και στη διάρκεια της ήδη εξελισσόμενης πανδημίας με την πλειονότητα των νεκρών να προέρχεται από τις κατώτερες τάξεις, των πιο φτωχών, πιο αποκλεισμένων, πιο καταπιεσμένων.

Και είναι οι άνθρωποι από αυτές τις τάξεις και φυλετικές κοινότητες που αυτές τις μέρες έχουν κατακλύσει εκατοντάδες πόλεις των ΗΠΑ, διαδηλώνουν και συγκρούονται με την αστυνομία, στήνουν οδοφράγματα, πυρπολούν αστυνομικά τμήματα και καταστρέφουν καπιταλιστικούς στόχους. Είναι οι χιλιάδες των εξεγερμένων που περνούν στην αντεπίθεση οργισμένοι από τη ρατσιστική-δολοφονική βία των μηχανισμών καταστολής, από τις ασφυκτικές συνθήκες εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που αψηφούν τις απειλές του Τραμπ για επιβολή της τάξης του θανάτου με στρατιωτική επέμβαση.

Είναι τα ταξικά αδέλφια μας που μέσα στην καρδιά της αυτοκρατορίας κρατούν ζωντανή την εξέγερση αλλά και το δρόμο για την ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ προς την Αμερικανική Πρεσβεία

Τετάρτη 3 Ιουνίου 7μ.μ, Μέγαρο Μουσικής

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ- ΟΣ

___________________

Πάτρα

Πάτρα: Συγκέντρωση και Πορεία Αλληλεγγύης σε όσους εξεγείρονται στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο ενάντια στην κρατική καταστολή και την καπιταλιστική βαρβαρότητα

Τετάρτη 3 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου

_______________________-

Θεσσαλονίκη

Ανοιχτή συνέλευση διοργάνωσης διαδήλ. αλληλ. στους εξεγερμένους στις ΗΠΑ

Την Τετάρτη 3/6 19.00 στο Πολυτεχνείο καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση τη για τη διοργάνωση διαδήλωσης αλληλεγγύης στους εξεγερμένους στις ΗΠΑ.

Σήμερα θεωρούμε ότι είναι ακόμη πιο σημαντική η υποστήριξη στους εξεγερμένους με βάση την τροπή των γεγονότων. Η κοινωνική εξέγερση που πυροδοτήθηκε με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd από την αστυνομία στις ΗΠΑ γενικεύεται, καθώς εξαπλώνεται σε δεκάδες πόλεις της χώρας, ενώ οι διαδηλώσεις φτάνουν μέχρι τον Λευκό Οίκο. Την ίδια ώρα η εξουσία μηχανεύεται τρόπους ολοκληρωτικής καταστολής των εξεγερμένων. Η Εθνοφρουρά έχει κατέβει ήδη στους δρόμους των πόλεων, ενώ στις κυριότερες από αυτές έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα διάφορα επιπλέον μέτρα καταστολής εμφανίζονται καθημερινά στον δημόσιο λόγο. Ο ακροδεξιός πρόεδρος Τραμπ ανακοινώνει την πρόθεση να χαρακτηριστεί το antifa κίνημα τρομοκρατική οργάνωση και να απαγορευτεί, ενώ επιτίθεται κατά των αναρχικών, ενόσω απειλεί να παρατάξει και τον στρατό απέναντι στους διαδηλωτές. Οι μέχρι τώρα συγκεχυμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για 4.000 συλληφθέντες και 5 νεκρούς σε γεγονότα που σχετίζονται με τις κινητοποιήσεις και τις συγκρούσεις.

Θεωρούμε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα μια κεντρική διαδήλωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους τις αμέσως επόμενες μέρες, η οποία θα έχει αναρχικά-αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά και θα στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου του κράτους και της αστυνομίας, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά παντού στον κόσμο και φυσικά και εδώ στη χώρα μας.

Επειδή η ίδια η εξέγερση έχει επίκαιρα χαρακτηριστικά θεωρούμε ότι είναι επιτακτική πολιτική ανάγκη η συγκρότηση μιας κίνησης αλληλεγγύης από το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα σε άμεσο χρόνο.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

Libertatia, Συλλογικότητα για τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

/Μέλη της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης