Την Πέμπτη 11 Ιούνη 2020, η δημόσια ανακοινωμένη μοτοπορεία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους/ες που σηκώνουν το βάρος από τις συνέπειες της πανδημίας, με πρόταγμα την αυτοοργάνωση στη γειτονιά για την υπεράσπιση των εργασιακών συνθηκών, των μισθών και της καθημερινότητά μας συνολικά, που διοργάνωσαν και κάλεσαν ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «Pasamontaña» και η εργατική ομάδα «Εργατική Πτέρυγα» στον Κορυδαλλό, απαγορεύτηκε από την αστυνομία και το σύνολο των διαδηλωτών συνελήφθη, κρατήθηκε επί ώρες στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, και κατηγορήθηκε για “απείθεια”.

Συγκεκριμένα, η πορεία της μηχανοκίνητης διαδήλωσης ανακόπηκε λίγη ώρα μετά την έναρξή της από μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις όλων των σωμάτων (Δίας, Δράση, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια,Τροχαία), και το σύνολο των αγωνιστών που συμμετείχαν κυκλώθηκε και ακινητοποιήθηκε για περισσότερες από δυο ώρες στο δρόμο, λίγα μέτρα μετά την πραγματοποίηση στάσης – παρέμβασης σε μαγαζί όπου εργαζόμενος στο delivery είχε χάσει τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα. Οι μπάτσοι ανέκοψαν τη μοτοπορεία απαιτώντας προσχηματικά να πραγματοποιηθεί τροχονομικός έλεγχος σε όλους τους οδηγούς μηχανών που συμμετείχαν σε αυτή και “έλεγχος σακιδίων” καθώς και να τους επιδοθεί κάποια άδεια για την πραγματοποίησή της. Οι διαδηλωτές/ριες, αναρχικοί/ές, κομμουνιστές/ριες και άλλοι αγωνιστές της βάσης συλλογικά με συντροφικότητα και αλληλεγγύη αρνήθηκαν την καταγραφή τους από την αστυνομία και κατήγγειλαν επί τόπου την απαγόρευση της κινητοποίησης ως μια κατασταλτική κίνηση των κεντρικών επιτελείων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, απαιτώντας την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και τη απρόσκοπτη συνέχιση της πορείας στις γειτονιές του Κορυδαλλού.

Έπειτα από ώρες εγκλωβισμού στο σημείο, ατελείωτες επικοινωνίες των επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης με τους προϊσταμένους στο Υπουργείο, παλινωδίες καθώς και χαζοτσαμπουκάδες των μηχανoκίνητων τραμπούκων της ομάδας Δράση που απειλούσαν ότι “θα μείνουν μόνο οι ζάντες από τα μηχανάκια”, οι σύντροφοι/ισσες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο Ζεφύρι όπου ενημερώθηκαν ότι με εντολή εισαγγελέα έχει ξεκινήσει προανάκριση για το αδίκημα της “απείθειας” για την άρνηση ελέγχου και καταγραφής τους στο δρόμο. Έτσι απαιτήθηκε από την αστυνομία κατάθεση και δαχτυλοσκόπηση όλων των προσαχθέντων, απαίτηση που βρήκε ξανά απέναντί της τη συλλογική αρνητική στάση των διαδηλωτών/ριών.

Η απαγόρευση της μοτοπορείας στον Κορυδαλλό αποτελεί ένα ακόμα βήμα της κρατικής καταστολής ενάντια στους αυτοοργανωμένους αγώνες και τις δομές του, συνέχεια της συνολικής κατασταλτικής επιχείρησης που εξελίσσεται με εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων στέγης και αγώνα, τη διάλυση διαδηλώσεων με χημικά και το χτύπημα αγωνιστών/τριών, την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων και τον αποκλεισμό του Πολυτεχνείου για τις κινηματικές διαδικασίες, τις βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας με σοβαρότατους τραυματισμούς το προηγούμενο διάστημα σε όσους και όσες συναντιούνται στις πλατείες, στην Αγία Παρασκευή, στην Κυψέλη, στο Παγκράτι, στην Άνω Πόλη, για τον ασφυκτικότερο έλεγχο της πόλης.

Τις τελευταίες μέρες, με την απειλή της κατηγορίας της “κατάληψης δημόσιου χώρου” επιχειρήθηκε από την αστυνομία η απαγόρευση της αυτοοργανωμένης λαϊκής αγοράς Εξαρχείων, και αυτής στο Βόλο έξω από την κατάληψη Ματσάγγου, ο έλεγχος όσων συμμετείχαν σε πανκ εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων, η απόπειρα απαγόρευσης συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και συλλογικής κουζίνας στη Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη, η απαγόρευση εκδήλωσης αλληλεγγύης στους δυο συλληφθέντες της Θεσ/νίκης στην πλατεία Πρωτομαγιάς. Το Σάββατο 13 Ιούνη στον Βόλο, η αστυνομία επιτέθηκε τουλάχιστον τρεις φορές σε διαδήλωση περισσότερων από 2000 αγωνιστών και αγωνιστριών, ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην περιοχή της ΑΓΕΤ, επιχειρώντας να τη διαλύσει και προκαλώντας βαρείς τραυματισμούς σε αρκετούς διαδηλωτές. Προσήγαγε οκτώ αγωνιστές και συνέλαβε δύο ενώ κατέστειλε βίαια και τη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια Βόλου. Επιπλέον στις 16 Ιουνίου η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δυο συντρόφων την ώρα που κολλούσαν αφίσες για την προγραμματισμένη μοτοπορεία που καλεί η συνέλευση NO PASARAN! το Σάββατο 20/6, ενώ ακολούθησε μαζική εξακρίβωση στοιχείων σε αρκετούς αλληλέγγυους συντρόφους που συγκεντρώθηκαν στο Α.Τ. Ν.Ιωνίας. Την επόμενη μέρα 17 Ιουνίου μετά απο δράση (κρέμασμα πανό) του NO PASARAN!, που πραγματοποιηθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής από 15 άτομα, ομάδες ΔΙΑΣ σταματήσαν 9 συντρόφους οι οποίοι κρατήθηκαν στο σημείο περίπου μιάμιση ώρα και έπειτα προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά.

Μέσα σε συνθήκες βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης και πανδημίας, το κράτος σε κατάσταση τρόμου και πανικού επιτίθεται με κάθε τρόπο στον κόσμο του αγώνα. Η εξελισσόμενη κατασταλτική εκστρατεία ενάντια στο αναρχικό κίνημα, στους κατειλημμένους χώρους αγώνα, στις αυτοοργανωμένες δομές στέγασης προσφύγων και μεταναστών, στον κόσμο της αλληλεγγύης, στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις συνιστά την αιχμή του δόρατος της επίθεσης κράτους και αφεντικών στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας, αποσκοπώντας στην τρομοκράτηση και την πειθάρχησή τους, για την απρόσκοπτη επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πατάει πάνω στην επιχείρηση απονεύρωσης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και στα δεκάδες κατασταλτικά χτυπήματα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σύριζα, υποσχόμενη το σαρωτικό χτύπημα των αγωνιζόμενων με την ενίσχυση και ενθάρρυνση των βασανιστών των σωμάτων ασφαλείας, με την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και τις παρακολουθήσεις αγωνιστών, με το δόγμα «νόμος και τάξη» να καλύπτει τη νεοφασιστική νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Απέναντι στη διαρκώς εξελισσόμενη κατασταλτική εκστρατεία, να υπερασπιστούμε συλλογικά και μαχητικά τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, τις καταλήψεις και τις δομές του αγώνα. Στους δρόμους, τα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους εργασίας να δημιουργήσουμε αναχώματα στην κρατική καταστολή και να υψώσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης. Από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37, καλούμε στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό όλων όσοι παλεύουν ενάντια στο καθεστώς του φόβου και της υποταγής. Κανένα κατασταλτικό χτύπημα, καμιά εκστρατεία δεν μπορεί να σταματήσει το δίκιο του αγώνα..

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 46 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ενάντια στην απαγόρευση της κοινωνικής και ταξικής δράσης και ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ εργαζομένων και ανέργων Παρασκευή 19 Ιούνη 2020, πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλο, στις 6 μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ενάντια στην κρατική καταστολή και αλληλεγγύης στους αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, των κρατουμένων, των προσφύγων και των μεταναστών Σάββατο 20 Ιούνη, πλ. Βικτωρίας, 12 μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ αντίστασης και διεκδίκησης, Τρίτη 23 Ιούνη, Χαυτεία, 7 μ.μ.

 

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37